Hlavní obsah

Ne, nejsem argentinský fotbalista, bránil Berdych po hladkém vítězství v Austrálii svůj oděv

Melbourne

Za necelé dvě hodiny postoupil český tenista Tomáš Berdych do druhého kola Australian Open. Po vítězství nad Kazachem Aleksandrem Nedovjesovem ve třech setech si pochvaloval především svůj servis a také fakt, že v úvodním kole nevyplýtval mnoho sil.

Foto: Jason Reed, Reuters

Český tenista Tomáš Berdych v utkání prvního kola Australian Open proti Kazachu Aleksandru Nedovjesovi.

Článek
Fotogalerie

„Ale vítězství nebylo vůbec jednoduché, obzvlášť proto, že jsem svého soupeře nikdy předtím neviděl. Musel jsem tedy napřed trochu pozorovat, jaký má styl a jak hraje," citují českého tenistu oficiální stránky turnaje.

Rodák z Valašského Meziříčí toho ale svému protivníkovi příliš nedovolil, v první sadě sice odvracel dva brejkboly, ale jinak mnoho komplikací řešit nemusel.

„Je dobře, že jsem se dokázal držet svého plánu, hrál jsem soustředěně od začátku zápasu a vyvaroval jsem se výkyvů ve svém výkonu. Bylo to solidní vítězství," pochvaloval si Berdych.

Jsem tenista a hraji v českých barvách

Svěřenec trenéra Tomáše Krupy zaujal australské publikum také nezvyklým designem svého trička, což bývá dominanta spíše jeho reprezentačního kolegy Radka Štěpánka.

Berdych vyběhl do Margaret Court Areny v modro-bíle pruhovaném tričku připomínající dresy argentinské fotbalové reprezentace.

„Ano, vypadá to jako argentinský dres, ale zároveň to jsou i české barvy, takže jde jen o jinou kombinaci s červenými šortkami. Opravdu nejsem argentinský fotbalista. Jsem pořád tenistou a jsem za to šťastný," reagoval na zvídavé dotazy na tiskové konferenci Berdych.

Berdychovo oblečení neuniklo ani pozornosti Štěpánka, který si na adresu svého daviscupového parťáka neodpustil škodolibé rýpnutí . "Doufám, že Tomáš Berdych nebude hrát DC za Argentinu, dle jeho outfitu," napsal s řadou smajlíků na Twitteru.

Na vedra se dopředu připravil

V příštím kole na něj čeká Francouz Kenny De Schepper, jenž stejně jako Berdych odehrál v prvním kole jen tři sety. Českého tenistu těšilo, že hned v pondělí nemusel strávit na kurtu příliš dlouhou dobu. Obzvlášť, když se v příštích dnech očekávají ještě větší vedra.

„Ano, je výhodou, že jsem nemusel být na kurtu příliš dlouho a odehrál jsem jen tři sety. Když je vedro, na kurtu to opravdu cítíte. Když jste ale dobře připravený, dá se to zvládnout. Musíte udržovat pitný režim už pár dnů před turnajem, což jsem dělal. Všechno se zatím vyvíjí dobře," dodal Berdych.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články