Hlavní obsah

Isner chce pro tenisty kompenzace za odstoupení kvůli zranění

Melbourne

Tenista John Isner by na grandslamových turnajích zavedl finanční kompenzace pro hráče, kteří kvůli zranění nenastoupí do prvního kola. Podle aktuální americké jedničky, jež kvůli zranění kotníku nedohrála v Melbourne svůj duel, by se tak snížilo množství skrečovaných duelů v úvodních fázích grandslamů.

Foto: David Rowland, ČTK/AP

Tenista John Isner.

Článek

Isner, jenž vloni v Melbourne kvůli zranění kolena chyběl, si poranil kotník při Hopmanově poháru. Minulý týden vyhrál turnaj v Aucklandu, při úterním rozcvičení se ale znovu ozvala bolest a Američan si už předem nebyl jistý, zda bude schopen zápas dohrát. Tím, že k duelu nakonec nastoupil, si ovšem zajistil prémii 30 tisíc australských dolarů pro poraženého hráče z prvního kola.

Stejně se rozhodla i Slovinka Polona Hercogová, která inkasovala stejnou částku za pouhých 10 minut na kurtu. Její skreč duelu s Francouzkou Alizé Cornetovou po jediném odehraném gamu vyvolala velkou kritiku. Pokud by odstoupila už před zápasem, mohla ji v pavouku nahradit poražená hráčka z kvalifikace.

"Myslím, že v takových situacích by mohlo platit pravidlo, že odhlášení hráči dostanou kompenzaci ve výši například 75 procent prize money pro poraženého v prvním kole, nebo 80 procent, nebo dokonce 100 procent," prohlásil Isner s tím, že tenisté si místo v hlavní soutěži vybojovali na základě předchozích výsledků a žebříčku. "Pak může přijít lucky loser a hrát o body a možné prémie za druhé kolo," dodal.

Reklama

Související témata: