Hlavní obsah

Berdychovo pruhované triko vyvolalo v Melbourne pozdvižení. Na kurtu si ho pletli i s Maradonou

Melbourne

Dělí je téměř třicet centimetrů, přesto se vzájemné srovnání Tomáše Berdycha a legendárního fotbalisty Diega Maradony nabízelo… Český tenista vyvolal v dějišti prvního grandslamu sezóny v Melbourne velké pozdvižení - a může za to jeho outfit. Australští fanoušci si totiž zamilovali Berdychův nový „argentinský“ dres, kterým ale spolu s jasně červenými kraťasy prezentuje novou a zajímavou kombinaci českých barev.

Foto: Bobby Yip, Reuters

Vítězné gesto českého tenisty Tomáše Berdycha po postupu do 3. kola Australian Open.

Článek
Fotogalerie

Rychlý, silný, efektivní. Sedmý nasazený hráč Australian Open Tomáš Berdych ve středu prošel do třetího kola, když si za hodinu a 42 minut poradil s Francouzem de Schepperem hladce 6:4, 6:1 a 6:3.

Na prvním grandslamu sezóny ještě neztratil ani set a svým soupeřům nedovolil ani jeden brejk. Proti de Schepperovi měl navíc Berdych 88procentní úspěšnost prvního podání.

„Z toho podání mám největší radost. Povedlo se mi navíc ušetřit nějakou energii. Byl to jeden z nejteplejších dnů, v kterých jsem hrál. Teď se rychle přesunu někam, kde je příjemnější teplota," narážel Berdych na australská čtyřicetistupňová vedra.

Dres jako od ragbyového týmu

Ani po svém druhém vystoupení na tvrdém povrchu v Melbourne se Berdych nevyhnul otázkám na svůj nový oděv. Na oficiálních stránkách turnaje dokonce osmadvacetiletého českého tenistu přirovnali k legendárnímu argentinskému fotbalistovi Diegovi Maradonovi. Co na tom, že je o téměř 30 centimetrů větší, i slavný Diego se přeci proháněl v podobném modrobílém pruhovaném dresu...

A právě tento trikot si australští fanoušci zamilovali - mnohým z nich totiž připomíná barvy Kangaroos - což je ragbyový tým ze severu Melbourne. Když to Berdych slyšel, okamžitě se usmál od ucha k uchu. „To je vážně pěkné, když to vypadá jako jiné týmy," uvedl český tenista. Modrobílé pruhy přitom spolu s jasně červenými kraťasy znázorňují hlavně české barvy.

„Vytváří to emoce, je to alespoň změna, něco jiného. A jsem rád, že o tom lidé takto mluví. Ten trikot budu nosit tak dlouho, dokud jen budu v pavouku turnaje," slíbila česká jednička.

Moc práce by Berdych neměl mít ani v pátek, kdy v 3. kole Australian Open vyzve Bosňana Damira Džumhura, až 188. hráče světa. Džumhur si v pondělí v Melbourne připsal první výhru na okruhu ATP proti Janu Hájkovi a dnes postoupil přes Ivana Dodiga, který zápas skrečoval.

Reklama

Související témata: