Hlavní obsah

Tenistky nastoupí ve Fed Cupu proti Japonsku v plné síle

PRAHA

V nejsilnějším složení nastoupí české tenistky k fedcupovému utkání Světové skupiny II proti Japonsku. Nový kapitán týmu Tomáš Petera v úterý nominoval pětici Klára Koukalová, Nicole Vaidišová, Iveta Benešová, Barbora Strýcová a Květa Peschkeová. Utkání se uskuteční 23. a 24. dubna v Praze na antuce štvanického centrkurtu.

Foto: www.tripod.com

Nicole Vaidišová

Článek

Vítěz postoupí do baráže o Světovou skupinu I, poražený bude hrát o udržení ve "dvojce".

Kapitán se rozhodl pro širší pětičlenný tým a příští čtvrtek před utkáním rozhodne o čtveřici, kterou nahlásí pro páteční losování. "Holky jsou vyrovnané a z těch pěti bude těžké vybrat čtveřici," řekl Petera na dnešní tiskové konferenci.

"Pokud půjde vše dobře, tak bychom měli zápas zvládnout. Máme domácí prostředí a v podstatě je povinností, abychom vyhráli," věřil kapitán, že tým bude čekat utkání o postup mezi elitu. "To je letošní cíl, ale záležet bude na losu," řekl Petera.

Před duelem s Japonskem je český kapitán optimistou i proto, že soupeřkám chybějí dvě nejlepší hráčky. Hrát nebudou světová dvaadvacítka Šinobu Asagoeová ani čtyřiadvacítka Ai Sugijamaová. "To je dobrá zpráva, bez nich budou slabší," řekl Petera. Obě Japonky daly podle deníku Japan Times přednost odpočinku.

Experimentální japonská sestava

Japonský kapitán Takeši Koura nominoval Akiko Morigamiovou, Saori Obataovou, Riku Fudžimaraovou a poprvé Aiko Nakamuraovou. "Mají podobně vyrovnané hráčky jako my," řekl Petera. "Je to experimentální sestava," komentoval japonský výběr deník Japan Times. S Japonskem se Češky ve Fed Cupu dosud nestřetly.

Petera nemusel hráčky přemlouvat, aby ve Fed Cupu nastoupily. "Mám s nimi dlouhodobé vztahy, většinu znám, takže jsme se dohodli v podstatě okamžitě," řekl Petera a zopakoval, že mnohem těžší bude zúžit tým z pěti na čtyři ženy. "Po dvou turnajích na antuce nelze říci, která z nich je lepší," řekl Petera. Koukalovou, Vaidišovou a Benešovou od sebe na hranici padesátky světového žebříčku dvouhry WTA dělí pouze čtyři místa.

Hráčky budou trénovat na Koloseu

Hráčky se sejdou na Štvanici v pondělí a začnou testovat povrch centrkurtu, nově nazvaného Koloseum. Pomáhat Peterovi s přípravou budou trenéři David Kotyza a Jiří Fencl, jako sparingpartnerka bude v tréninku působit Lucie Šafářová.

Fed Cup se na Štvanici vrátí po sedmi letech, tehdy tam Češky prohrály s Itálií. V domácím prostředí naposledy hrály v roce 2002 a v Přerově porazily Kanadu 5:0. "Doufám, že se nám bude za podpory fanoušků dařit podobně," řekl Petera. Lístek na jeden den stojí 150 korun, dvoudenní vstupenka přijde na 200 korun.

Češky loni prohrály v prvním kole Světové skupiny, kterou hrálo šestnáct celků, v Itálii. V baráži potom zvítězily ještě pod vedením kapitánky Petry Píchalové-Langrové v Estonsku.

Nominace:
ČR: Koukalová (47. v pořadí dvouhry WTA), Vaidišová (49.), Benešová (51.), Peschkeová (67.), Strýcová (94.). Kapitán: Petera.
Japonsko: Morigamiová (74.), Nakamuraová (100.), Fudžimaraová (108.), Obataová (152.). Kapitán: Koura.
Program:
Pátek (22. dubna): 11:00, losování (Brožíkova síň Staroměstské radnice)
Sobota (23. dubna): 11:00, dvě dvouhry (TV Galaxie)
Neděle (24. dubna): 11:00, dvě dvouhry a čtyřhra (TV Galaxie)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články