Hlavní obsah

Serena Williamsová možná ukončí bojkot Indian Wells

Melbourne

Světová tenisová jednička Serena Williamsová by mohla po třinácti letech ukončit bojkot turnaje v Indian Wells. Možná ji k tomu inspiruje film o Nelsonu Mandelovi. Američanka to řekla po postupu do osmifinále Australian Open v Melbourne.

Foto: Petar Kujundzic, Reuters

Serena Williamsová se raduje v Melbourne z vítězství nad Slovenkou Danielou Hantuchovou.

Článek

Williamsová nejezdí do Indian Wells od roku 2001. Tehdy měla hrát semifinále se starší sestrou Venus, která ale těsně před zápasem vzdala. Spekulovalo se, že tak učinila na základě rozhodnutí otce Richarda Williamse.

Každopádně fanoušci tehdy devatenáctiletou Serenu vypískali a bučeli na ni ve finále s Belgičankou Kim Clijstersovou i při předávání vítězné trofeje. Otec Richard řekl, že slyšel rasistické nadávky a jeho rodina se od té doby na turnaji neobjevila.

Nejlepší současná tenistka nyní přemýšlí, že by bojkot ukončila. "Napadlo mě to před pár dny, když jsem viděla ten film," řekla Williamsová po zhlédnutí snímku "Mandela: Long Walk to Freedom" o jednom z hlavních bojovníků proti apartheidu a bývalém prezidentovi Jihoafrické republiky Mandelovi, který loni v prosinci zemřel.

"Přemýšlela jsem o tom, ale teď nevím, soustředím se na turnaj," řekla Serena Williamsová. "Mandela byl úžasný člověk. Byla jsem velmi poctěna, že jsem měla šanci se s ním potkat a trochu ho poznat i jeho životní příběh," řekla.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori