Hlavní obsah

Berdych bude bojovat o premiérové semifinále Australian Open. V úterý vyzve Ferrera

Teď už začíná jít do tuhého. Český tenista Tomáš Berdych zvládl na Australian Open úvodní čtyři kola, v nichž byl favoritem, jenže ve čtvrtfinále úvodního grandslamového turnaje sezóny se role obrátí. Berdych se utká o premiérové semifinále v Melbourne se světovou trojkou Davidem Ferrerem. A tentokrát bude favoritem jeho protivník.

Foto: David Gray, Reuters

Český tenista Tomáš Berdych na Australian Open.

Článek

Zápas je na programu v aréně Roda Lavera v úterý od 4:30 středoevropského času. A český tenista určitě půjde do utkání s velkým sebevědomím, v Melbourne totiž dosud hrál ve velké pohodě. Všechny duely zatím jasně ovládl, neztratil ani set a navíc si ani jednou neprohrál své podání.

Úterní soupeř však bude přeci jen úplně z jiné kategorie než ti předchozí. Berdych má s Ferrerem sice nepříznivou bilanci 4:7, ale naposledy se na Turnaji mistrů radoval z výhry ve vzájemném zápase právě český hráč.

„Z minulé sezóny mám na zápasy s ním dobré vzpomínky. Hráli jsme spolu dvakrát. V Londýně jsem ho porazil, tam jsem hrál velmi dobře. Týden předtím v Paříži jsem byl také blízko výhře, ale nakonec jsem ve třech setech prohrál. Mám plán, jak na něj vyzrát, tak doufám, že bude ten správný," prohlásil na tiskové konferenci v Melbourne Berdych.

Rodák z Valašského Meziříčí se na Australian Open probojoval mezi nejlepších osm už počtvrté v kariéře, na postup do semifinále by však po případné úterní výhře dosáhl vůbec poprvé.

Úterní program (začátek 1:00 SEČ):
Rod Laver Arena:
Li Na (4-Čína) - Pennettaová (28-It.)
Ivanovičová (14-Srb.) - Bouchardová (30-Kan.)
4:30 Berdych (7-ČR) - Ferrer (3-Šp.)
9:00 Wawrinka (8-Švýc.) - Djokovič (2-Srb.)

Reklama

Související témata: