Hlavní obsah

Halepová postoupila v Melbourne do čtvrtfinále i bez trenéra

Melbourne

Jako zjevení může působit rumunská tenistka Simona Halepová na Australian Open, které se letos nese ve znamení bývalých hvězd v rolích trenérů. Dvaadvacetiletá hráčka na úvodním grandslamovém podniku sezóny postoupila po výhře nad bývalou světovou jedničkou Jelenou Jankovičovou do čtvrtfinále, přestože je v současnosti bez trenéra.

Foto: Rick Rycroft, ČTK/AP

Rumunská tenistka Simona Halepová na Australian Open.

Článek

Na otázku, s kým probírala předzápasovou taktiku na duel se srbskou tenistkou, odpověděla Halepová, že s nikým. "Momentálně žádného trenéra nemám," řekla jedenáctá nasazená Halepová.

V minulé sezóně poskočila Rumunka, kterou dříve vedl Adrian Marcu, v žebříčku WTA o 36 míst poté, co získala prvních šest titulů v kariéře. Lepší bilanci měla v roce 2013 jen světová jednička Serena Williamsová, která rozšířila svou bohatou sbírku o dalších 11 titulů.

Žádného poradce nejspíš nebude mít ani před bojem o semifinále, v němž ji čeká Slovenka Dominika Cibulková, které překvapivě vyřadila Rusku Marii Šarapovovou. "Musím být agresivní a užít si čtvrtfinále, protože to bude první v životě," prohlásila Halepová.

Novou sezónu s bývalou hvězdou tenisu po boku zahájil například Roger Federer, který se dal dohromady se Stefanem Edbergem, čo Novak Djokovič, jenž začal spolupracovat s Borisem Beckerem. Japonec Kei Nišikori angažoval Michaela Changa.

Reklama

Související témata: