Hlavní obsah

Bouchardová si musí udělat místo na plyšáky. Kolik jich dostane v boji o finále?

Melbourne

Kanaďanka Eugenie Bouchardová je a není překvapením grandslamového Australian Open. Devatenáctiletá hráčka při svém prvním startu v Melbourne hned postoupila do semifinále a potvrzuje, že je jedním z největších talentů současného tenisu, což ale naznačila už loni.

Foto: Rick Rycroft, ČTK/AP

Eugenie Bouchardová se raduje z postupu do semifinále na Australian Open.

Článek

Bouchardová ve čtvrtfinále vyřadila Srbku Anu Ivanovičovou, přemožitelku světové jedničky Sereny Williamsové z USA, po setech 5:7, 7:5 a 6:2.

Po zápase už počtvrté přistálo na kurtu plyšové zvířátko, které první kanadská semifinalistka na Australian Open dostává od svých fanoušků z tzv. "Genie Army". Po klokanovi, koalovi a ledňákovi si tentokrát odnesla vombata. "Budu na ně muset udělat v kufru místo. Jsou roztomilí," smála se vítězka juniorky ve Wimbledonu z roku 2012.

Dostala jméno po princezně

Rodačka z Montrealu dostala jméno po britské princezně Eugenii z Yorku, tenis hraje od pěti let a cíl má jasný. Touží po grandslamovém titulu. "Jsem soustředěná osobnost, hodně motivovaná a ráda si jdu za svým," řekla Bouchardová.

V žebříčku se loni vyšplhala ze 144. na 31. místo světa a po Australian Open skočí do třicítky. Jak vysoko, to záleží na tom, jak zvládne semifinále se čtvrtou nasazenou Li Na z Číny. "Ještě jsem tady neskončila," doufala Bouchardová ve finále.

"Ve výměně se vždy snažím hrát maximálně agresivně, hrát svoji hru a diktovat tempo. Nerada čekám na šance, ráda si je vytvářím," popsala svůj herní styl. Pocítila to i Ivanovičová, které Bouchardová nastřílela celkem 47 vítězných úderů.

Přechod z juniorek zvládla rychle

Bouchardovou nepřekvapuje, že přechod z juniorek zvládla tak rychle. "Ráda dělám velké pokroky. Hodně jsem pracovala a obětovala, abych to dokázala. Nepřišlo to zničehonic, je za tím tvrdá a cílevědomá práce," konstatovala. Ze zvýšené pozornosti si nic nedělá, zdá se, že jí vyhovuje. "To je dobrá věc," řekla a usmála se do kamer.

Ukázala, že umí být i sama sebou. V rozhovoru na kurtu po chvilce váhání řekla, že by se chtěla setkat s Justinem Bieberem, kdyby si mohla vybrat. Na doplňující otázku na tiskové konferenci, proč zrovna Biebera, odmítla reagovat. "Cítila jsem v otázce hrubost, a proto nebudu odpovídat," řekla první kanadská grandslamová semifinalistka po Carling Bassettové, jež si zahrála semifinále US Open v roce 1984.

Reklama

Související témata: