Hlavní obsah

První kolo Davis Cupu vynechají Nadal, Djokovič, Ferrer i Federer

Londýn

K odvetě za dnešní čtvrtfinále Australian Open mezi Stanislasem Wawrinkou a Novakem Djokovičem příští týden v utkání 1. kola Davis Cupu mezi Srbskem a Švýcarskem nedojde. Zápas v Novém Sadu domácí hvězda Djokovič vynechá, na straně hostů bude zase chybět Roger Federer.

Foto: Bobby Yip, Reuters

Novak Djokovič bude Srbům v 1. kole Davisova poháru chybět

Článek

Švýcaři budou i tak na půdě poraženého finalisty loňského ročníku favority, neboť Srbům bude kromě Djokoviče chybět zraněný Janko Tipsarevič. Jedničkou týmu, jenž loni v zápase o titul podlehl českému výběru, bude 117. hráč světa Dušan Lajovič. Djokovičovu dnešnímu přemožiteli Wawrinkovi patří osmá pozice.

Výrazně oslabeni budou také pětinásobní šampióni Španělé, kteří se představí v Německu bez světové jedničky Rafaela Nadala, trojky Davida Ferrera a čtrnáctky Nicoláse Almagra. Nový kapitán Carlos Moyá tak bude muset spoléhat na třicátníky Feliciana Lópeze a Fernanda Verdasca a debutanty Roberta Bautistu a Davida Marrera.

Naopak svou největší hvězdu přivítají v týmu Britové, jimž v utkání na půdě USA pomůže wimbledonský vítěz Andy Murray. Nejsilnější sestavu mají také Francouzi, kteří proti Austrálii nasadí světovou devítku Richarda Gasqueta i desítku Jo-Wilfrieda Tsongu.

Do této skupiny se řadí také obhájci titulu Češi, kteří nastoupí proti Nizozemsku se svou vítěznou dvojicí Tomáš Berdych, Radek Štěpánek.

Reklama