Hlavní obsah

Bookmakeři mírně favorizují Wawrinku, kapitán Navrátil vidí Berdychovy šance padesát na padesát

Praha

Velké tažení Tomáše Berdycha v Melbourne nekončí. Český tenista poprvé v kariéře postoupil do semifinále Australian Open a ve čtvrtek ráno SEČ si o finále zahraje se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou, který senzačně vyřadil Srba Novaka Djokoviče. „Vidím to tak 50 na 50,“ říká před semifinále Jaroslav Navrátil, bývalý Berdychův trenér a v současnosti kapitán české reprezentace v Davis Cupu. Bookmakeři mírně favorizují Wawrinku.

Foto: David Gray, Reuters

Český tenista Tomáš Berdych hraje na Australian Open ve velkém stylu...

Článek

Porazil ve čtvrtfinále světovou trojku Davida Ferrera ze Španělska, ani v semifinále však Tomáš Berdych nebude favoritem. Už jen proto, že z posledních sedmi duelů se Stanislasem Wawrinkou vyhrál český tenista jediný...

Celkové bilance vzájemných zápasů je pro Berdycha pasivní 5:8. „Bude to ohromně vyrovnané. Pro Tomáše je samozřejmě Wawrinka lepší variantou nežli Novak Djokovič, se kterým má bilanci 2 ku 14. Stanislas a Tomáš se velmi dobře znají a bilanci mají relativně vyrovnanou," připomíná Jaroslav Navrátil v komentáři pro sázkovou společnost Chance.

Navrátil se bude na Berdycha spoléhat také v zápase 1. kola Davisova poháru proti tenistům Nizozemska, který se odehraje v Ostravě od 31. ledna do 2. února. Nejprve mu však bude držet palce proti Wawrinkovi - a třeba i dál...

Tomáš by měl být méně unavený

„Šance v semifinále vidím tak 50 na 50. Pro Tomáše také může hrát to, že bude méně unavený. Na Wawrinkovi byla únava po čtyřhodinové bitvě s Djokovičem dobře patrná, očividně ho braly křeče. Každopádně to bude náročná bitva a já Tomášovi samozřejmě moc přeju, aby uspěl," líčí Navrátil.

Podle Chance je Wawrinka mírný favorit, kurs na jeho vítězství v souboji o finále je 1,70:1, na Berdycha pak 2,10:1. Bookmaker Jan Modlík nicméně věří, že vyhlídky českého tenisty nejsou beznadějné.

Silové tempo může na Švýcara platit

„Potkat v semifinále Wawrinku je pro něj určitě výhodnější než Djokoviče. Pokud Tomášovi půjde servis a vyvaruje se zbytečných chyb, určitě není bez šancí a svým trpělivým silovým tempem by mohl Wawrinku udolat. Navíc Švýcar po pětisetové bitvě nebude mít tolik času na regeneraci. Šance na postup jsou v mých očích naprosto vyrovnané," shoduje se Modlík s Navrátilem.

Také Tipsport vidí semifinálový duel podobně. „Tomáš hraje ve velké pohodě a postup přes antukáře Ferrera do semifinále jsme našimi kursy prorokovali. Wawrinka je v něm sice mírným favoritem, ale kursový rozdíl je minimální. Wawrinka 1,7:1 - Berdych 2,12:1," říká vedoucí bookmaker kanceláře Ladislav Pavlis.

Pokud by si chtěl někdo vsadit, že Berdych vyhraje svůj první grandslamový turnaj v životě, připraven je kurs 9,5:1.

Postoupí Tomáš Berdych do finále Australian Open?
Ano.
78,2 %
Ne.
21,8 %
Celkem hlasovalo 61562 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík