Hlavní obsah

Vaidišová chce v Charlestonu dál

PRAHA/CHARLESTON

Jen se čtvrtfinálovou účastí se nehodlá spokojit na turnaji v Charlestonu česká tenistka Nicole Vaidišová. V sobotu šestnáctiletá hráčka má už ze své loňské premiérové sezóny mezi profesionálkami dva tituly, ale na turnaji nejvyšší kategorie WTA ještě nikdy tak daleko nepostoupila.

Článek

"Opravdu se s tím nechci spokojit," řekla Vaidišová po třísetovém vítězství nad čtrnáctou nasazenou Japonkou Šinobu Asagoeovou. "Jsem ve čtvrtfinále a to je prima, ale musím hrát dál. Chci tu vyhrát každý zápas," prohlásila talentovaná tenistka, jež letos startuje potřetí na turnaji první kategorie. Na předchozích podnicích v Indian Wells a v Miami vypadla vždy ve 3. kole.

Vaidišová v Charlestonu ve druhém kole překvapila vyřazením světové šestky Anastasie Myskinové a poprvé v kariéře získala skalp hráčky z první světové desítky. Asagoeová byla po ruské šampiónce French Open druhou nejvýše postavenou hráčkou na žebříčku WTA, kterou dokázala česká naděje porazit. Japonce patří 22. místo.

Další soupeřkou Vaidišové bude Patty Schnyderová, třináctá hráčka světového žebříčku, která v osmifinále vyřadila Kláru Koukalovou. "Musím se na ten zápas pořádně soustředit. Rozhodně si to tu ale užívám," řekla Vaidišová, jež se jako nejmladší tenistka v historii loni v říjnu prosadila do první stovky pořadí WTA.

Při svém debutu na okruhu WTA získala Vaidišová dva tituly. V srpnu prošla ve Vancouveru z kvalifikace až k celkovému vítězství a stala se ve věku 15 let, tři měsíce a 23 dní šestou nejmladší turnajovou vítězkou v historii. V říjnu pak přidala další triumf v Taškentu.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori