Hlavní obsah

Hrozně jsem trpěl, přiznal Nadal. I s krvavou rukou vyhrál a Dimitrova rozbrečel

Melbourne

Světová tenisová jednička Rafael Nadal sice prohrál s Bulharem Grigorem Dimitrovem první set, ale další senzaci na Australian Open nepřipustil a následující tři sady vyhrál. Vedle talentovaného Bulhara mu bylo ale velkým soupeřem také vlastní tělo, protože musel překonávat velké bolesti způsobené krvavými puchýři na levé ruce.

Foto: Bobby Yip, Reuters

Ošetření levé ruky Rafaela Nadala při utkání s Grigorem Dimitrovem.

Článek
Fotogalerie

Nadal hraje levou rukou, takže zdravotní patálie měly na jeho hru opravdu značný vliv. „Hrozně jsem trpěl. Obzvlášť při podání. Jinak u ostatních úderů to ale bylo více méně v pohodě," prozradil po utkání.

Při forhendu, který mu několikrát „ustřelil", prý bolestmi nijak ovlivněn nebyl. I když krvavé zranění pochopitelně ovlivnilo jeho koncentraci a sebedůvěru.

Problémy při servisu

„Při podání mi vadil i tejp, cítil jsem, že mi při něm může vypadnout raketa. A to je při servisu hrozný pocit. Nejsem pak schopen pohyb ve správný moment zrychlit. Když pak ztratíte sebevědomí při takhle důležitém úderu, podepíše se to pak celkově na vaší hře, nemáte potřebný klid ani na ostatní údery," cituje jeho slova list Sydney Morning Herald.

Dimitrov zanechal v utkání velmi dobrý dojem, indispozice svého soupeře však využít nedokázal a porážku nakonec obrečel. Slzy ho přemohly v hráčském tunelu a nezbavil se jich ani na pozápasové tiskové konferenci.

„Jsem hluboce zklamaný, porážka hrozně bolí. Proti Rafovi je to úplně o něčem jiném, jenom silní zkušení borci s ním mohou uspět," mrzelo vyřazení dvaadvacetiletého hráče.

Výhra je ještě cennější

A to měl ještě ulehčenou roli, protože Nadal podával viditelně pomaleji. „Ano, moje podání bylo pomalejší. Servíroval jsem špatně. Ale i tak jsem vyhrál zápas proti těžkému soupeři, takže výhra je tím pádem ještě cennější," těšilo Nadala.

Zápas nakonec rozhodlo jen pár bodů ve dvou po sobě jdoucích tie breacích, které ovládla světová jednička, byť ve třetím setu měl Bulhar dva setboly.

Nadal se nyní musí pokusit co nejvíce eliminovat následky potíží s levou rukou, aby byl co nejlépe připraven na divácky mimořádně atraktivní semifinále proti Rogeru Federerovi.

Reklama

  0 : 1 Macháč - Ruusuvuori 0 : 1 probíhá Živě
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík