Hlavní obsah

Cibulková - Radwaňská 6:1, 6:2Slovenská senzace pokračuje! Cibulková smetla Radwaňskou a je ve finále Australian Open

Melbourne
Aktualizováno

Senzační tažení slovenské tenistky Dominiky Cibulkové na grandslamovém Australian Open nekončí. Čtyřiadvacátá hráčka světa vyřadila v semifinále v Melbourne turnajovou pětku Angnieszku Radwaňskou po setech 6:1, 6:2. O titul se utká s Číňankou Li Na, která porazila Kanaďanku Eugenii Bouchardovou 6:2, 6:4.

Foto: Petar Kujundzic, Reuters

Dominika Cibulková v semifinálovém utkání proti Radwaňské.

Článek
Fotogalerie

Cibulková si grandslamové finále zahraje vůbec poprvé v kariéře, zároveň je i první Slovenkou, která se v Melbourne do zápasu o titul probojovala. Svěřenkyně trenéra Liptáka šla za svým cílem hned od začátku zápasu.

Na kurtu se skvěle pohybovala a sázela parádní vítězné míče z obou stran, zatímco polská favoritka působila spíše odevzdaným dojmem. Cibulková, která už na turnaji vyřadila například Rusku Marii Šarapovovou, úspěšně atakovala soupeřčin druhý servis a nedávala jí prakticky šanci se do zápasu dostat.

V první sadě sebrala Radwaňské hned třikrát podání a po parádním vítězném bekhendu ukončila sadu poměrem 6:1. Druhé dějství mělo velmi podobný průběh, Polka nekladla téměř žádný odpor, a tak mohla Dominika Cibulková po sedmdesáti minutách hry slavit životní úspěch.

Li Na je podruhé za sebou ve finále

O titul se utká s jedenatřicetiletou Li Na, která si zahraje v Melbourne druhé finále za sebou. Do devatenáctileté Kanaďanky se Číňanka pustila hned od prvního míčku, už za čtrnáct minut vedla 5:0 a do té doby povolila soupeřce pouhé dva míčky. Bouchardová přibrzdila mohutný nástup zkušené soupeřky až v koncovce úvodní sady, kdy získala první brejk.

Li nicméně úvodní sadu vyhrála v pohodě 6:2. Ve druhé už byla k vidění mnohem vyrovnanější bitva. I v ní Číňanka i přes ztráty podání zaslouženě vyhrála, stejně jako v celém zápase. V utkání zaznamenala Li 35 vítězných míčů, zatímco Bouchardová jen deset.

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open (dotace 33 miliónů australských dolarů):
Ženy:
Dvouhra - semifinále:
Cibulková (Svk-20) - Radwaňská (Pol-5) 6:1, 6:2
Li Na (4-Čína) - Bouchardová (30-Kan.) 6:2, 6:4.
Muži:
Čtyřhra - semifinále:
Butorac, Klaasen (USA/JAR) - Nestor, Zimonjič (8-Kan./Srb) 6:2, 6:4
Kubot, Lindstedt (14-Pol./Švéd.) - Llodra, Mahut (13-Fr.) 6:4, 6:7 (10:12), 6:3.

Reklama

Související témata: