Hlavní obsah

Vaidišová ztroskotala v Charlestonu na Schnyderové

CHARLESTON

Spanilá jízda Nicole Vaidišové tenisovým turnajem v Charlestonu se zastavila ve čtvrtfinále. Česká tenistka nestačila v pátek na Švýcarku Patty Schnyderovou, s níž prohrála po setech 3:6 a 2:6. Bez týdne šestnáctiletá Vaidišová nicméně v Charlestonu dosáhla největšího úspěchu v kariéře.

Článek

Tak daleko se česká hráčka na turnaji nejvyšší kategorie WTA ve své krátké kariéře nedostala. Držitelka dvou titulů z profesionálního okruhu ukázala, že je před nadcházejícím utkáním Fed Cupu proti Japonsku na pražské Štvanici ve formě.

Schnyderová, která v Charlestonu před třemi lety hrála ve finále, po utkání prohlásila, že těžila ze svých zkušeností. "Ve druhém setu soupeřka trochu odešla, ale dřímá v ní ohromný potenciál. Mohu být ráda, že jsem dnes podala dobrý výkon," řekla šestadvacetiletá Švýcarka. Vaidišová v soutěži vyřadila třetí nasazenou Rusku Anastasii Myskinovou a čtrnáctku Šinobu Asagoeovou z Japonska.

Schnyderová až dosud hrála proti nenasazeným soupeřkám, v semifinále ji prověří turnajová dvojka Jelena Dementěvová z Ruska. Druhou dvojici tvoří Belgičanka Justine Heninová- Hardenneová a Francouzka Tatiana Golovinová.

Semifinále čtyřhry si v Charlestonu zahrají české fedcupové reprezentantky Iveta Benešová a Květa Peschkeová, které v pátek zdolaly americkou dvojici Jennifer Hopkinsová, Mashona Washingtonová 6:2 a 7:5. O účast ve finále budou bojovat s nejvýše nasazeným párem, který tvoří Američanka Lisa Raymondová a Australanka Rennae Stubbsová.

CHARLESTON
Dvouhra - čtvrtfinále:
Schnyderová (8-Švýc.) - Vaidišová (ČR) 6:3, 6:2, Dementěvová (2-Rus.) - Srebotniková (Slovin.) 6:3, 5:7, 6:4.
Čtyřhra - semifinále:
Benešová, Peschkeová (ČR) - Hopkinsová, Washingtonová (USA) - 6:2, 7:5.

Reklama

Související témata: