Hlavní obsah

Federer si stěžoval na Nadalovo hekání. Nepomohly mu ale ani Edbergovy rady

Melbourne

Čekala se spíše dlouhá bitva plná zvratů, ale nakonec momentálně nejlepší hráč světa Rafael Nadal porazil bývalou světovou jedničku Rogera Federera ve třech setech a potřetí si zahraje finále Australian Open, tentokrát proti Švýcarovi Stanislasi Wawrinkovi. Podle svých slov odehrál své vůbec nejlepší utkání na turnaji.

Foto: Bobby Yip, Reuters

Nespokojený Roger Federer po prohrané výměně s Rafaelem Nadalem v semifinále Australian Open.

Článek

„Je to tak, dnes jsem hrál opravdu velmi dobře. Jsem hodně šťastný, těší mě, že se mi takhle dařilo právě proti Rogerovi," radoval se po postupu rodák z Mallorky.

Španělského tenistu nezastavily ani problémy s puchýřem na levé ruce, které ho trápily i ve čtvrtfinále proti Dimitrovovi. Byť si kvůli nim musel v pátečním duelu vyžádat time out.

„Udělali jsme tentokrát tejp trochu menší, což mi dost pomohlo. Na druhou stranu to bylo ale trochu riskantní, nejsem si totiž jistý, kolikrát za zápas je povoleno si tejp vyměnit. Puchýř je už ale dobrý, každým dnem se to lepší," prozradil Nadal.

Hekání nemělo na výsledek vliv

Kromě perfektní hry ze strany španělského tenisty dělalo Federerovi potíže také Nadalaovo hekání, na které si stěžoval u hlavního rozhodčího. „Když hraji a trefuji míček, to poslední, o co bych se snažil, je nějak obtěžovat soupeře. Chci jen zahrát co nejlepší úder. Je mi líto, jestli jsem někoho nějak obtěžoval. Pokud tomu tak bylo, tak to bylo neúmyslné," kál se Španěl.

„Nedělal to při každém míčku. Přišlo to vždy v určitých fázích. Na to jsem si také stěžoval. Na výsledek zápasu to ale určitě nemělo žádný vliv," vracel se k inkriminovanému momentu Federer.

Tomu nepomohly ani rady nového kouče Stefana Edberga, jenž podle Federerových předzápasových slov měl recept, jak by se dalo proti světové jedničce uspět.

„Pár věcí jsem zkusil. Rafa ale vše neutralizoval. Problém byl, že jsem se nedokázal dostat do hry při jeho podání. Na returnu jsem si nevytvořil téměř žádné šance, čekal jsem, že se dostanu do hry mnohem víc," zhodnotil zápas Švýcar, jehož mrzelo, že přišel o možnost zahrát si čistě švýcarské finále proti Stanislasi Wawrinkovi.

Toho ale v neděli vyzve Nadal, jenž vyhrál všech dvanáct předchozích vzájemných zápasů. „To ale nehraje žádnou roli. Tohle bude grandslamové finále, což je úplně jiný zápas než ty předchozí. On teď navíc hraje mnohem lépe než kdy předtím," dodala světová jednička.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články