Hlavní obsah

Na Slovensku po prohře Cibulkové nesmutní. Navzdory prohře dosáhla životního úspěchu, píší

Dominika Cibulková na Australian Open sice nevyužila šanci a pro Slovensko nezískala historicky první grandslamový titul ve dvouhře, už samotný postup do finále byl pro čtyřiadvacetiletou tenistku obrovským úspěchem. Napsala to slovenská média po sobotním souboji o titul, ve kterém Cibulková prohrála s Číňankou Li Na ve dvou setech.

Foto: Andrew Brownbill, ČTK/AP

Dominika Cibulková zažila ve finále Australian Open mnoho perných momentů.

Článek
Fotogalerie

„Cibulková navzdory velké bojovnosti nestačila na Li Na. Navzdory tomu na ni musíme být hrdí, protože dokázala to, co se doposud žádné (slovenské) tenistce nepodařilo,“ uvedl portál šport.aktuality.sk.

List Sme na svém webu napsal, že Cibulková dosáhla na Australian Open životního úspěchu a stala se historicky první slovenskou grandslamovou finalistkou ve dvouhře.

„Před 25 lety se ještě v éře Československa pokoušel současný kapitán slovenského daviscupového týmu Miloš Mečíř porazit ve finále Australian Open českého protivníka v amerických barvách Ivana Lendla. Nevyšlo mu to. Dnes se v Melbourne odehrál další, pro slovenský sport historický zápas,“ doplnil portál Aktuálne.sk.

„Dobojováno. Cibulková to nezvládla, titul patří Číňance,“ hlásí portál hnonline.sk. Připomněl, že Slovenka nedokázala uspět proti soupeřce ani v pátém vzájemném duelu.

Bývalá slovenská tenistka Karin Habšudová uznala, že turnajová čtyřka Li Na byla nad síly Cibulkové, která se s turnajem rozloučila nepopulárním „kanárem“. Habšudová ovšem ocenila postup rodačky z Bratislavy až do závěrečného souboje o titul. „Dominika má za sebou životní turnaj. Finále je obrovským úspěchem, ta dřina stála za to,“ řekla Habšudová, která byla ve veřejnoprávní slovenské televizi spolukomentátorkou finálového utkání.

Reklama

  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner