Hlavní obsah

Heninová-Hardenneová vyhrála v Charlestonu první turnaj od Atén

PRAHA

Belgická tenistka Justine Heninová-Hardenneová se vrací na kurty ve velkém stylu, hned druhý turnaj po comebacku vyhrála. Někdejší světová jednička porazila ve finále podniku WTA v Charlestonu Jelenu Dementěvovou z Ruska po setech 7:5 a 6:4 a vychutnala si první triumf od olympijských her v Aténách.

Foto: ČTK

Justine Heninová-Hardenneová - archivní foto

Článek

Pro dvaadvacetiletou Heninovou, jež napodobila vítězným návratem krajanku Kim Clijstersovou, je zisk titulu v Charlestonu dvacátým v kariéře. Získala díky němu šek na 189 tisíc dolarů a 300 bodů do světového žebříčku.

Zápas na zelené antuce trval hodinu a tři čtvrtě, Dementěvová však nebyla daleko od zdramatizování jeho průběhu. V první sadě ale za stavu 5:4 nevyužila setbol a její belgická soupeřka pak třemi vyhranými hrami za sebou set získala.

Druhá nasazená Ruska bojovala i v druhé sadě. Dokázala se vrátit do zápasu ze stavu 1:4, ale Heninová nakonec i tuto sadu v poměru 6:4 zvládla.

Ve finále čtyřhry nedosáhly na svůj druhý letošní titul Iveta Benešová s Květou Peschkeovou. České fedcupové reprezentantky podlehly druhému nasazenému španělskému páru Conchita Martinezová, Virginia Ruanová-Pascualová po setech 1:6 a 4:6.

Dvouhra - finále:
Heninová-Hardenneová (Belg.) - Dementěvová (2-Rus.) 7:5, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Martinezová, Ruanová-Pascualová (2-Šp.) - Benešová, Peschkeová (ČR) 6:1, 6:4.

Reklama