Hlavní obsah

Kar. Plíšková - Matteková-Sandsová 6:2, 6:4Karolína Plíšková zdolala v Pattaye Američanku Mattekovou-Sandsovou, uspěla i Hlaváčková

Pattaya
Aktualizováno

Stoprocentní úspěšnost měly české tenistky v prvním kole turnaje v Pattaye. Do dalšího kola na tvrdém povrchu v Thajsku shodně ve dvou setech postoupily Andrea Hlaváčková i Karolína Plíšková. V Paříži postoupila do druhého kola Klára Zakopalová.

Foto: Aijaz Rahi, ČTK/AP

Česká tenistka Karolína Plíšková

Článek

Plíšková napodobila výkony z Aucklandu a Australian Open a i na třetím turnaji v sezóně se propracovala do druhého kola, když zdolala 6:2 a 6:4 sedmou nasazenou Američanku Bethanii Mattekovou-Sandsovou.

Aby bilanci z předchozích turnajů zlepšila a zahrála si i třetí utkání, bude muset zdolat vítězku duelu mezi Ruskou Allou Kudrjavcevovou a Chorvatkou Ajlou Tomljanovičovou.

Hlaváčková, která se po přesunu z Austrálie dostala do hlavní soutěže až na poslední chvíli, zdolala Španělku Estrellu Cabezaovou také 6:2 a 6:4. Mezi nejlepšími šestnácti vyzve turnajovou jedničku Sabine Lisickou z Německa.

Zakopalová si v Paříži zahraje druhé kolo

Klára Zakopalová zdolala na turnaji v Paříži domácí Caroline Garciaovou 7:6 a 6:2 a postoupila do druhého kola. V něm doplnila druhou nasazenou Petru Kvitovou, která má v prvním kole volný los.

Jednatřicetiletá Zakopalová v prvním vzájemném souboji s dvacetiletou Francouzkou potvrdila roli favoritky a duel ukončila za 94 minut. Ve druhém kole se střetne se čtvrtou nasazenou Němkou Angelique Kerberovou.

Kvitovou čeká vítězka duelu mezi Slovenkou Magdalénou Rybárikovou a Francouzkou Alizé Cornetovou. Do hlavní soutěže neprošly z kvalifikace Barbora Záhlavová-Strýcová, Petra Cetkovská a Kristýna Plíšková.

Tenisový turnaj žen v Pattaye (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Kar. Plíšková (ČR) - Matteková-Sandsová (7-USA) 6:2, 6:4
Hlaváčková (ČR) - Cabezaová (Šp.) 6:2, 6:4
Lisická (1-Něm.) - Vekičová (Chorv.) 7:5, 2:6, 6:4
Kuzněcovová (2-Rus.) - Čang Šuaj (Čína) 6:0, 7:6 (7:3)
Pcheng Šuaj (8-Čína) - Mayrová-Achleitnerová (Rak.) 6:1, 7:6 (7:1)
Riskeová (USA) - Medinaová (Šp.) 6:0, 6:0.
Tenisový turnaj žen v Paříži (tvrdý povrch, dotace 710.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Zakopalová (ČR) - Garciaová (Fr.) 7:6 (7:4), 6:2
Pavljučenkovová (Rus.) - Schiavoneová (It.) 1:6, 6:4, 6:1.
Čtyřhra - 1. kolo:
Erraniová, Vinciová (1-It.) - Hrdinová, Klemenschitsová (ČR/Rak.) 6:0, 6:2.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články