Hlavní obsah

Federer nečekaně nastoupí v Davis Cupu proti Srbům

Švýcarští tenisté nastoupí v Davisově poháru na srbské půdě překvapivě i s Rogerem Federerem. Bývalý dlouholetý lídr žebříčku a grandslamový rekordman tradičně zápasy 1. kola týmové soutěže vynechával a soustředil se na turnaje, ve středu však švýcarský svaz potvrdil, že Federer je v nominaci. S čerstvým vítězem Australian Open Stanislasem Wawrinkou vytvoří nejsilnější možnou dvojici.

Foto: Petar Kujundzic, Reuters

Roger Federer na Australian Open.

Článek

Srbům by naopak měl chybět druhý hráč světového žebříčku Novak Djokovič i další opory. Domácí tým povede Dušan Lajovič, až 102. tenista pořadí ATP. Vítěz duelu v Novém Sadu narazí v dubnovém čtvrtfinále na lepšího z dvojice Belgie - Kazachstán.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Federer se od roku 2004 zúčastnil jediného souboje 1. kola Davis Cupu - před dvěma lety v USA, kde dvakrát prohrál. Následně ale Švýcary zachránil v baráži s Nizozemskem. Daviscupovou bilanci má 43 výher a 15 porážek.

"Mohu potvrdit informaci, že Roger je v Srbsku a bude Davisův pohár hrát. Zítra se zúčastní tiskové konference i losu," napsala agentuře Reuters v e-mailu mluvčí švýcarského svazu Sandra Perezová.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner