Hlavní obsah

Štěpánek rozjede cestu za daviscupovým hattrickem. Když začínal, Češi šestkrát v řadě zvítězili

Vladimír KolářSport.czPrávo

Pokud nastoupí do úvodní dvouhry Radek Štěpánek, Češi vítězí. Pětatřicetiletý veterán v pátek v 15 hodin odstartuje i ostravský duel prvního kola s Nizozemci. Pro naše tenisty bude 200. v historii Davis Cupu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Tenista Radek Štěpánek trénuje před zápasem Davisova poháru proti Nizozemsku.

Článek

Když šel Štěpánek na kurt jako první, šestkrát v řadě jeho tým zvítězil. „Kéž by to tak bylo i posedmé," pousmál se druhý hráč české sestavy, pro něhož je Robin Haase neznámým soupeřem. „Informace budu hledat u Toma (Berdycha), ten ho zná lépe, já ho viděl jen několikrát hrát. Co ale vím, tak má rád nátlakový tenis, spoléhá na servis a forhend. Určitě se podívám na video," tvrdil Štěpánek.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Haase, který je na aktuálním světovém žebříčku 46., čtyři místa před Štěpánkem, byl docela rád, že mu los přisoudil první páteční utkání. „Je to lepší, když začínám ve tři a vím, kdy se půjdu najíst. Z turnajů jsme zvyklí na své zápasy čekat a při tom čekání zbodnout banán nebo nějaký sendvič, čekání problém není."

V naposledy zveřejněném žebříčku Štěpánka o dvě místa přeskočil také Lukáš Rosol. Důvod měnit obsazení do dvouher to pro českého kapitána Jaroslava Navrátila ale nebyl. „Podle žebříčku jsem nominaci nikdy nedělal. Lukáš je jistě výborný hráč, ale já dávám přednost osvědčené sestavě a sázím na zkušenost."

Pro nizozemského kapitána Jana Siemerinka není důležité, kdo začne. „Zajímá mě až výsledek po prvním dnu. Jsem rád, že v Ostravě se může náš tým spolehnout na momentálně nejlepší tenisty."

Otázku na tělo dostal Navrátil od jednoho nizozemského novináře: Jste připraven na porážku? „Prohrát můžete vždycky, ale já věřím, že se to nestane. Na naší straně je totiž obrovská zkušenost, dvakrát po sobě jsme Davis Cup vyhráli. Navíc hrajeme doma a mohli jsme si vybrat povrch i míče. To je také důležité," odpověděl český kapitán.

Los utkání 1. kola ČR - Nizozemsko (Ostrava, ČEZ Arena - tvrdý povrch):
Pátek (15:00): Štěpánek (50. ATP) - Haase (46.), Berdych (7.) - Sijsling (62.).
Sobota (14:00): Rosol, Veselý - Rojer, De Bakker.
Neděle: (13:00): Berdych - Haase, Štěpánek - Sijsling.

Reklama

Související témata: