Hlavní obsah

Kvitová se kvůli problémům s dýcháním omluvila z turnaje v Paříže

Paříž

Petra Kvitová se ze zdravotních důvodů odhlásila z tenisového turnaje v Paříži, kde byla nasazena jako číslo dvě. Vítězka halového podniku z roku 2011, jež měla v prvním kole volný los, se dnes pořadatelům omluvila kvůli problémům s dýcháním. V pavouku ji nahradila krajanka Barbora Záhlavová-Strýcová.

Foto: Andrew Brownbill, ČTK/AP

Petra Kvitová se na turnaji v Paříži nepředstaví.

Článek

Kvitová se necítila dobře a konzultovala svůj stav s lékařem. "Bolelo mě v krku, ale šla jsem ráno trénovat a po deseti minutách jsem nemohla dýchat, takže jsem uznala, že se musím odhlásit," uvedla šestá hráčka světového žebříčku na stránkách turnaje. "Měla jsem velkou radost, když jsem dostala divokou kartu, a tvrdě jsem minulý týden trénovala, abych tu byla připravená. Takže jsem vážně zklamaná," dodala.

Kvitová se nyní bude snažit zotavit před zápasem 1. kola Fed Cupu, duel českých tenistek se Španělskem je na programu příští víkend 8. a 9. února na antuce v Seville. "Jsem ve spojení s kapitánem Petrem Pálou a vracím se do Česka, kde podstoupím sérii vyšetření a pak se uvidí. Věřím, že všechno bude v pořádku, i proto tak spěchám domů za doktory," citoval Kvitovou pro ČTK mluvčí týmu Karel Tejkal.

Záhlavová-Strýcová se v Paříži utká ve 2. kole s domácí Alizé Cornetovou. Na okruhu WTA s Francouzkou zatím hrála čtyřikrát a ani jednou nevyhrála.

Reklama

Související témata: