Hlavní obsah

V Suzuce nepustil jezdce na trať déšť

Páteční kvalifikační časy rozhodly o postavení na startu úvodní Grand Prix mistrovství světa silničních motocyklů v japonské Suzuce. Sobotní krajně nepříznivé podmínky neumožnily, aby si kdokoliv z jezdců vylepšil pozici. Ve třídě do 250 ccm proto odstartují Jakub Smrž ze třetí a Jaroslav Huleš ze čtvrté řady.

Foto: ČTK

Ital Valentino Rossi byl nejrychlejším mužem první kvalifikace ve třídě MotoGP.

Článek

V pátek skončil Smrž s hondou na desátém místě, Huleš na yamaze byl o pět příček níž. V královské kubatuře MotoGP si pole position vybojoval obhájce trofeje Valentino Rossi z Itálie na hondě, ve čtvrtlitrech Japonec Hiroši Aojama s hondou a ve stopětadvacítkách Alex De Angelis ze San Marina na aprilii.

"Snad budou v neděli lepší podmínky," přál si Rossi. "Dnes není co hodnotit, můj páteční čas je ale velice dobrý," pochvaloval si Ital, jenž se ve vytrvalém dešti přiblížil svému pátečnímu času maximálně na čtvrt minuty. Podmínky v kvalifikaci byly natolik zlé, že Rossiho kolegové z první řady Toru Ukawa a Carlos Checa na trať vůbec nevyjeli.

Čeští jezdci se do deštivého a větrného počasí vydali, Smrž odjel třináct kol a dosáhl šestnáctého času dne, Huleš zvládl deset okruhů a v tom posledním zajel pětadvacátý čas.

Reklama

Související témata: