Hlavní obsah

Plíšková - Görgesová 6:3, 4:6, 6:3Karolína Plíšková je v Pattaye ve finále, Hlaváčková prohrála

Pattaya
Aktualizováno

Tenistka Karolína Plíšková postoupila do finále turnaje v Pattaye a zahraje si o druhý titul v kariéře. Němku Julii Görgesovou zdolala 6:3, 4:6, 6:3 a její finálovou soupeřkou bude čtvrtá nasazená Jekatěrina Makarovová. Ruska v druhém semifinále porazila Andreu Hlaváčkovou 6:3, 0:6, 6:4.

Foto: Aijaz Rahi, ČTK/AP

Česká tenistka Karolína Plíšková.

Článek

Jednadvacetiletá Plíšková postoupila na okruhu WTA do finále podruhé, loni v Kuala Lumpuru získala premiérový titul. Proti Görgesové jí nevyšel závěr druhé sady, ale ve třetím setu dvakrát získala soupeřčino podání a čistou hrou při svém servisu zápas ukončila.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Německá tenistka, bývalá světová patnáctka, která však nyní klesla do druhé stovky žebříčku, udělala v zápase 48 chyb, Plíšková jen 26. Obě hráčky spoléhaly na tvrdé podání, Görgesová vyhrála na esa 16:13.

"Nehrály se skoro žádné výměny, protože máme podobný styl hry a navíc se nám oběma dařil servis. Bylo to těsné," uvedla Plíšková na webu WTA. "V druhém setu skvěle podávala, s tím jsem nemohla skoro nic dělat. Jen zůstat v klidu a čekat na šanci," dodala.

Také Hlaváčková, držitelka dvou grandslamových deblových titulů, v Thajsku usilovala o druhou finálovou účast ve dvouhře v kariéře. Jenže na loňský úspěch z Bad Gasteinu nenavázala, i když téměř o sto míst výše postavené Makarovové uštědřila v druhém setu "kanára".

Vítězka ocenila, že Hlaváčková hrála agresivně a dobře podávala. "Na returnu to bylo obtížné. Ale já jsem bojovala, to bylo na mojí hře nejlepší. Už jsem tady předtím hrála dva třísetové zápasy, další jsem už nechtěla, jenže v druhém setu jsem opravdu nemohla nic dělat," prohlásila Makarovová.

V třetí sadě vyhrála Hlaváčková úvodní game, jenže poté ztratila podání a soupeřka otočila na 3:1. Česká tenistka pak ještě odvrátila tři mečboly a snížila na 4:5, čtvrtou šanci ukončit zápas ale už Ruska využila. Stejně jako Plíšková bude i pětadvacetiletá Makarovová bojovat o druhý titul, v roce 2010 triumfovala v Eastbourne.

Šarapovovou zastavila v Paříži Pavljučenkovová

Turnajová jednička Maria Šarapovová na finále v Paříži nedosáhla. Čtyřnásobnou grandslamovou šampionku porazila v ruském semifinále její krajanka Anastasia Pavljučenkovová, jež se v neděli střetne o titul s italskou tenistkou Sarou Erraniovou.

Šestadvacátá hráčka světa Pavljučenkovová už v předchozích kolech v Paříži překvapila výhrami nad nasazenou sedmičkou Carlou Suárezovou a čtyřkou Angelique Kerberovou, dnešní vítězství však bylo nejcennější. Šarapovovou zdolala po boji 4:6, 6:3 a 6:4, přičemž poslední dva body jí její slavná soupeřka darovala dvojchybami.

Třísetovou bitvu svedla také turnajová trojka Erraniová s domácí Francouzkou Alizé Cornetovou, kterou porazila 7:6, 3:6 a 7:6. Postoupila tak do pařížského finále druhý rok po sobě, loni na vítězství nedosáhla.

Tenisový turnaj žen v Pattaye (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Karolína Plíšková (ČR) - Görgesová (Něm.) 6:3, 4:6, 6:3.
Makarovová (4-Rus.) - Hlaváčková (ČR) 6:3, 0:6, 6:4.
Tenisový turnaj žen v Paříži (tvrdý povrch, dotace 710.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Erraniová (3-It.) - Svitolinová (Ukr.) 6:2, 6:3.
Semifinále:
Pavljučenkovová (Rus.) - Šarapovová (1-Rus.) 4:6, 6:3, 6:4.
Erraniová (3-It.) - Cornetová (Fr.) 7:6 (7:3), 3:6, 7:6 (7:5).

Reklama

Související témata: