Hlavní obsah

Rozhodly zkušenosti a vítězná aura, tvrdil Štěpánek po čtyřhře

Díky zkušenostem a vítězné auře zvládli Radek Štěpánek a Tomáš Berdych dnešní čtyřhru v 1. kole Davisova poháru. V Ostravě porazili po skoro čtyřhodinovém boji Jeana-Juliena Rojera a Robina Haaseho 7:5, 1:6 a dvakrát 7:6 a čeští obhájci titulu vedou nad Nizozemskem 2:1.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Tomáš Berdych (vpravo) a Radek Štěpánek se radují po vyhraném třetím setu.

Článek

"Bylo to těžký, nahoru dolů a rozhodly naše zkušenosti a i trošku naše vítězná aura," řekl pětatřicetiletý Štěpánek, který má se sedmým hráčem světa Berdychem v soutěži o "salátovou mísu" v deblu bilanci 15 výher a jediné prohry. "Dokázali jsme naše zkušenosti v důležitých momentech více prodat," řekl Berdych.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

V utkání s nizozemským párem ale měli Češi namále. Druhý set jasně ztratili, v prvním odvrátili pět a v třetím setu tři setboly. "Nebereme to, že jsme z toho vyvázli. Museli jsme ale hodně bojovat, protože soupeři hráli výborně, řekl bych nad své možnosti. Nejdůležitější je, že jsme vyhráli poslední bod," řekl Štěpánek.

Štěpánek s Berdychem se shodli, že mají za sebou jeden z nejtěžších daviscupových deblů. "Proto jsem nadšený, že jsme odcházeli z kurtu jako vítězové. Bylo to o tom využít naše šance, což se nám povedlo," řekl Berdych.

Štěpánek: Snad jsem po získání ceny nehrál špatně

Před zápasem převzal Štěpánek Cenu za oddanost Davisovu poháru. "Zahřeje to na srdci, ale moje koncentrace byla hlavně na utkání, což jsme zvládli," řekl Štěpánek.

Berdych při slavnostním ceremoniálu vtipkoval, jestli by jeho parťák nemohl převzít cenu až jindy. "Protože loni ji při finále v Srbsku dostal (Nenad) Zimonjič a pak hrál špatně. Já to snad zvládl o něco lépe," smál se Štěpánek.

V koncovce třetího setu vyprodaná ČEZ arena v Ostravě znejistěla, protože Berdych si lehl na zem a nechal si ošetřit ztuhlá záda. "Je znát, když jeden den hrajete singla a druhý debl, v kterém je pohyb úplně jiný. Cítil jsem, že potřebuju dostat impulz, uvolnit, abych se cítil líp, což se povedlo a za to jsem rád," řekl Berdych.

Zápas dohrál Berdych bez omezení a bude připraven v úvodní nedělní dvouhře splnit roli favorita a výhrou nad Haasem poslat tenisty do čtvrtfinále. "Po sobotě máme nejlepší možné skóre a už vyhlížím nedělní dvouhru," řekl Berdych.

Reklama