Hlavní obsah

Tenistky se vyrovnávají s časovým posunem

PRAHA

Ještě v minulém týdnu bojovalo kvinteto českých tenistek nominovaných k utkání Fed cupu s Japonskem na turnaji v americkém Charlestonu. Teď se musí rychle vypořádat po přesunu do Evropy s časovým posunem.

Článek

"Přiletěly jsme v sobotu, takže zatím se vypořádáváme s posunem. Jsme trošku ospalé a mimo," přiznávala Barbora Strýcová, která vypadla v Charlestonu ve dvouhře i v deblu v 2. kole. "Jsem taková spací," smála se Nicola Vaidišová, která dorazila do Česka v neděli večer.

"Máme týden na to, abychom se daly dohromady. Je to dost dlouhá doba a neměl by s tím být problém," říkala Klára Koukalová. "Mě se to drží tak čtyři dny. První tréninky jsou vlastně jenom takové, abychom se probraly, nespaly a něco dělaly," vysvětlovala.

Na tenisových dvorcích pražské Štvanice si také zvykají na odlišný druh antuky, přestože v Charlestonu hráli na stejném povrchu. "Kromě toho, že je zelená, je ta americká hlavně tvrdší," vysvětlila Strýcová. "Je skoro jako beton, hodně rychlá. Moc se na tom nedá klouzat. Povrch na Štvanici je o dost pomalejší," přitakala Koukalová.

'Vítězství, jiná alternativa není'

Vzhledem k tomu, že Japonky dorazí bez svých nejlepších hráček Šinobu Asagoeové i Ai Sugijamaové, věří české tenistky ve vítězství. "Soupeřky znám vlastně jen od vidění, ale nikdy jsem s žádnou nehrála. Každopádně jsme favoritky. Musíme vyhrát, jiná alternativa není," usmívala se přesvědčivě Strýcová.

"Bude to strašně těžké, přestože jim chybějí dvě nejlepší hráčky," mírnila Koukalová optimismus kolegyně. Ani ona nemá žádné osobní zkušenosti s japonskými soupeřkami: "Nikdy jsem proti žádné nenastoupila, ale všechny hrají podobně. Rány, žádné čopy a lifty, takže jejich hra by nám neměla vadit."

V porovnání se soupeřkami je český tým v nejsilnějším možném složení. "Je tu konkurence, více se snažíme, určitě je to přínosné," říkala Strýcová. "Podle žebříčku jsme v nejsilnějším složení. To by mělo být znát," mínila Koukalová.

Reklama