Hlavní obsah

Šafářová onemocněla, její start ve Fed Cupu ve Španělsku je v ohrožení

Aktualizováno

Nečekané komplikace řeší před víkendovým zápasem 1. kola Fed Cupu kapitán českých tenistek Petr Pála. V Seville totiž onemocněla Lucie Šafářová, která měla být po vypadnutí Petry Kvitové českou jedničkou. O tom, jestli Šafářová v sobotu nastoupí, se pravděpodobně rozhodne až na poslední chvíli.

Foto: Pavel Lebeda, Česká sportovní, Facebook

Lucie Šafářová při tréninku na fedcupový duel ve Španělsku.

Článek

Už v neděli se omluvila šestá hráčka světového žebříčku Kvitová. Ta onemocněla v minulém týdnu na turnaji v Paříži a kvůli viróze nestihne ani Fed Cup. České dvojnásobné vítězky z let 2011 a 2012 tak mohou přijít i o druhou nejvýše umístěnou hráčku v žebříčku WTA.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Větrné a deštivé počasí v Seville ve středu poslalo Šafářovou do postele. "Během dvou dnů co jsme tady nastydla a ulehla do postele. Musíme doufat, že se dá dohromady," uvedl Pála na facebookovém profilu fedcupového týmu. "I tak si myslím, že máme silný tým. Síly budou vyrovnané a očekávám velký boj," dodal.

Kromě Šafářové (28. v žebříčku WTA) je v českém výběru ještě Klára Zakopalová (34.), Barbora Záhlavová-Strýcová (69.) a Andrea Hlaváčková (109. ve dvouhře, 10. v deblu). Španělský tým tvoří kvarteto Carla Suárezová (16.), María-Teresa Torróvá (65.), Silvia Solerová (77.) a Lara Arruabarrenaová (99.).

Reklama

Související témata: