Hlavní obsah

Z nominace tenistek pro Fed Cup vypadla Strýcová

PRAHA

Se čtveřicí Nicole Vaidišová, Klára Koukalová, Iveta Benešová a Květa Peschkeová nastoupí české tenistky o víkendu ve Světové skupině II Fed Cupu na pražské Štvanici proti Japonsku. Kapitán Tomáš Petera po čtvrtečním tréninku zúžil nominaci a do kvarteta se nevešla Barbora Strýcová. Kapitán rozhodl o nominaci společně s trenéry Jiřím Fenclem a Davidem Kotyzou.

Článek

"Zdá se mi, že tahle čtveřice je to nejlepší, co v současné době máme. Je to hodně vyrovnané a skýtá to dvě nebo tři varianty pro singly i debla," řekl Petera novinářům. Zúžení z pěti na čtyři avizoval Petera od začátku nominace.

"Vědělo se, že to přijde. Jsme tady jako tým, aby Česká republika porazila Japonsko a je nutno se na to dívat z toho pohledu," řekl kapitán a doufal, že Strýcová na Fed Cup nezanevře. "Odvedla tady skvělou práci, ale musel jsem se rozhodnout a bylo to těžké, protože jsem měl pět vyrovnaných hráček," řekl Petera.

Do dvouher nastoupí Vaidišová

Strýcová trošku v duchu doufala, že by se mohla do nominace vejít. "Ale dalo se to předpokládat, i když je to divný pocit," řekla hráčka ČTK a přijala "Černého Petra" s humorem. "Holky to zvládnou i beze mě," smála se tenistka a chystala se na to, jak bude fandit. "Pokusím se vyburcovat stadion," řekla Strýcová.

Ve dvouhrách by se měla s jistotou objevit Vaidišová, česká jednička a 34. hráčka světa, která v sobotu oslaví šestnáct let a Fed Cup bude hrát poprvé. "Jsem v pohodě. Trénink je dobrý a už se těším," řekla Vaidišová ČTK. Na post druhé singlistky se nabízí Koukalová nebo Benešová. "Vím, koho postavím, ale je to variabilní a nechám si to do losu pro sebe," řekl Petera.

Japonky je nemohou překvapit

Japonkám chybí dvě nejlepší hráčky a podle Petery do dvouhry s určitostí nastoupí Akiko Morigamiová. O další singlistce se rozhodne mezi Aiko Nakamuraovou, Rikou Fudžiwaraovou a Saori Obataovou. "Kluci Japonky sledovali při tréninku, ale nevykoukali nic, co bychom od nich předem nečekali," uvedl Petera.

Do čtyřhry se nabízí Benešová s Peschkeovou, které hrály finále v Charlestonu. "Mám několik možností, jak debla složit. Uvidíme, jak se to vyvine," řekl Petera. Tým se při tréninku i mimo něj dobře bavil. "Měli jsem nějaké soutěže," řekl Petera a prozradil, že Vaidišová jednou sháněla koblihy a Strýcová vařila týmu kafe.

Reklama