Hlavní obsah

Tenistka Záhlavová-Strýcová narychlo vyměnila Plzeň za Sevillu

Sevilla

Po dvou letech se tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová vrátila do českého fedcupového týmu. Do Španělska odletěla na 1. kolo jako narychlo povolaná náhradnice za nemocnou světovou šestku Petru Kvitovou.

Foto: David Gray, Reuters

Česká tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová.

Článek

"Jsem ráda, že tady zase můžu být a reprezentovat. Vždycky hraju ráda za Česko," řekla Záhlavová-Strýcová v rozhovoru na facebooku českých tenistek.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Aktuálně 69. hráčku světa kapitán Petr Pála oslovil v sobotu večer poté, co se rozhodlo, že nachlazená Kvitová nemůže odletět. "Volal asi v šest," řekla Záhlavová-Strýcová a z minuty na minutu měnila rozvrh. "Plánovala jsem si týden tréninku v Plzni, že budu konečně týden doma před dlouhou šňůrou turnajů v Americe," řekla.

Jenže místo přípravy v rodném městě seděla v neděli v letadle a už pět dnů trénuje v Seville. "Je to tady divoké s počasím. Během dne prší, svítí sluníčko a pak fouká. Musíme si zvyknout, o víkendu to bude stejné," řekla Záhlavová-Strýcová.

Náladu v týmu si pochvaluje

Vítězka jednoho turnaje WTA ve dvouhře si zvyká na měkkou antuku. "Ale je to pro každého stejné," řekla tenistka. A netrápila se ani silným větrem, který hráčkám "bere" míčky při nadhozu. "To se nedá natrénovat, ale musíme se na to připravit, i když to úplně nejde. Nemůžeme si stěžovat a říkat, fouká vítr, nemůžeme hrát," řekla.

Ve Fed Cupu reprezentovala sedmadvacetiletá Záhlavová-Strýcová poprvé už před 12 lety. Naposledy zatím hrála v roce 2012 ve Stuttgartu proti Německu. Tehdy s Ivetou Benešovou, dnes už Melzerovou, vyhrály za rozhodnutého stavu čtyřhru.

Kapitán Pála může Záhlavovou-Strýcovou´teoreticky postavit do dvouhry i do čtyřhry, v které je 35. na světě. Není totiž jisté, že oba dny odehraje jednička týmu Lucie Šafářová, i když její nachlazení se ve Španělsku lepší. Záhlavová-Strýcová je na všechny varianty připravená. "Nálada je fajn. Všechno jde, jak má," řekla.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články