Hlavní obsah

Bitvu se Španělkami ve Fed Cupu zahájí Záhlavová-Strýcová. Po ní nastoupí Zakopalová

Martin KézrPrávo

České ženy jdou do víkendové bitvy prvního kola Fed Cupu se Španělskem citelně oslabené. Tíha prvního dne bude na otevřených antukových dvorcích v Seville ležet na Barboře Záhlavové-Strýcové, která v sobotu v poledne obstará první dvouhru proti domácí Carle Suárezové. Po nich nastoupí Klára Zakopalová k duelu s domácí Marií-Teresou Torrovou. Pořadí zápasů určil páteční los. Všechny duely vysílá přímým přenosem ČT2.

Foto: David Gray, Reuters

Fed Cup ve Španělsku rozehraje Záhlavová-Strýcová (na snímku).

Článek

Do Andalusie totiž vůbec neletěla nemocná česká tenisová jednička Petra Kvitová, v chladném počasí pak ve Španělsku ulehla i nachlazená Lucie Šafářová. Suárezová je ze všech čtyř hráček nejvýše na světovém žebříčku, neboť figuruje na sedmnáctém místě. Její sobotní česká soupeřka je o 52 příček níže.

Zakopalová, která za dva týdny oslaví dvaatřicáté narozeniny, je 32. hráčkou světa a v sobotu potká na dvorci o deset let mladší hráčku šesté světové desítky Torrovou. „Doufám, že se tady prokáže, jak velký počet dobrých hráček máme a že můžeme ve Španělsku uspět i přes neúčast Kvitové a zdravotní trápení Šafářové," tvrdil bezprostředně po losu Pála.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Český kapitán nicméně stále neztrácí naději, že by Šafářová mohla zasáhnout alespoň do druhého hracího dne. „Absence dvou našich žebříčkově nejlepších hráček je značná nepříjemnost, i když pořád doufám, že by Šafářová mohla v neděli hrát. Moje přání se ale může lišit od reality," řekl Pála s tím, že se rozhodne podle toho, jak se s nachlazením bojující hráčka bude cítit v sobotu večer.

V neděli se hraje od 10.30 hodin čtyřhra a po ní další dvě dvouhry. Nejasné je zatím i složení českého deblu, ale dá se předpokládat, že Pála pošle na kurt Andreu Hlaváčkovou a k ní vybere vhodnou partnerku. Španělky zřejmě nasadí dvojici Suárezová, Solerová.

Zakopalová se vrací po osmi letech

Záhlavová-Strýcová se objeví ve fedcupové dvouhře po třech letech, Suárezovou dosud porazila v jediném ze čtyř vzájemných utkáních. Naposledy ale spolu hrály už v roce 2011.

Dokonce po osmi letech si reprezentační singl zkusí Zakopalová, nastoupí poprvé od souboje s Thajskem v roce 2006 a Torrovou potká v sobotu vůbec poprvé v životě.

Se Španělkami se české tenistky střetly v novodobé historii Fed Cupu dosud pouze třikrát a vyhrály jen poslední vzájemný zápas na brněnském Výstavišti před čtyřmi lety.

Fed Cup - 1: kolo: Španělsko - ČR (Sevilla, antuka)
Sobota (12:00):
Suárezová (17. WTA dvouhra) - Záhlavová-Strýcová (69.)
Torrová (66.) - Zakopalová (34.)
Neděle (10:30):
Suárezová - Zakopalová
Torrová - Záhlavová-Strýcová
Solerová, Arruabarrenaová - Hlaváčková, Šafářová

Reklama

Související témata: