Hlavní obsah

Tenistka Vaidišová se chce ukázat českému publiku

PRAHA

V plné záři chce tenistka Nicole Vaidišová předvést v Praze svůj talent. O víkendu povede Češky do fedcupového utkání s Japonskem a bude to její první vystoupení v republice od jejího raketového vstupu na světovou scénu.

Článek

Vaidišová marně po pátečním losu pátrala v paměti, kdy naposledy hrála zápas v Praze. "To je asi dávno," řekla po chvilce přemýšlení a už se na své vystoupení těšila. V hledišti budou vedle rodičů i příbuzní, přátelé a tenisoví fandové, kteří o ní doposud jen četli nebo viděli krátké ukázky v televizi. "Teď mám šanci ukázat jim svůj tenis tady doma," řekla tenistka.

V šestnácti, které v sobotu oslaví, dokázala více než bývalé světové jedničky Serena Williamsová z USA či Belgičanka Kim Clijstersová. Loni vyhrála dva turnaje WTA a od pondělí je českou jedničkou, když se na žebříčku dostala na 34. místo světa. "Chci být první na světě," odvážně vyhlašuje vytáhlá blondýnka.

Lídrem družstva už Vaidišová byla

Lídrem družstva už Vaidišová byla. Předloni dovedla českou čtrnáctku v Prostějově k titulu mistryň světa. "Vždycky hraji ráda za nároďák," řekla tenistka narozená v Norimberku a trénující převážně na Floridě. "Jsem Češka a vždycky budu ráda reprezentovat svou zem," slíbila fanouškům na internetu.

Ve Fed Cupu mohla mít premiéru loni v Itálii, ale čtyřhra se nakonec nehrála. První zápas tak odehraje v sobotu v den svých šestnáctých narozenin. "Na to budu muset zapomenout," řekla v pondělí, že oslavu odsune. "Určitě budu trošku nervózní, protože je to doma, ale převažuje nadšení z toho, že hraji," řekla.

V týdnu stihla Vaidišová udělat dvě zkoušky na obchodní akademii a věří, že zvládne i zodpovědnost na dvorci. "Na to nesmím myslet. Když člověk hraje, tak musí takovéhle věci na kurtu vypustit a nevnímat nic kolem sebe," řekla Vaidišová.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články