Hlavní obsah

Tenistky Šafářová a Zakopalová spěchaly ze Sevilly do Dauhá

Sevilla

Ještě před koncem fedcupového zápasu 1. kola se Španělkami musely ze Sevilly odjet tenistky Klára Zakopalová a Lucie Šafářová. Obě spěchaly do katarského Dauhá, kde už v úterý musejí hrát turnaj WTA.

Foto: Caro Raul, ČTK

Lucie Šafářová ve Španělsku během fedcupového duelu s domácí reprezentací.

Článek

Zápas Fed Cupu měl v Seville skončit v neděli, ale kvůli deštivému počasí se protáhl až do pondělí. Dnes nejdříve Zakopalová porazila ve třech setech Marii-Teresu Torrovou, ale pak v souboji týmových jedniček podlehla Carle Suárezové. Šafářová vzápětí vyrovnala na 2:2 díky vítězství nad Silvií Solerovou rovněž ve třech setech.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Na čtyřhru už Zakopalová s Šafářovou nečekaly. Spěchaly na privátní letadlo do Madridu, které si spolufinancují, aby se pak dostaly do Dauhá. Tam je v úterý čekají zápasy 1. kola. Kdyby nepřijely, zaplatila by každá pokutu 7500 dolarů (151 tisíc korun), jak tvrdí na facebooku fedcupového týmu.

"My tu mísu zase vyhrajem!" zpívaly Zakopalová s Šafářovou na facebooku. "Hlavně, aby to holky zvládly," uvedla Zakopalová a držela palce Andree Hlaváčková a Barboře Záhlavové-Strýcové, které nastoupily do čtyřhry. "Ať to vítězně dotáhneme, když už jsme tady do pondělí," řekla Šafářová.

Zakopalová bude v Dauhá hrát s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou a Šafářová s šestnáctou nasazenou Kirsten Flipkensovou z Belgie.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články