Hlavní obsah

VIDEO: Borec Štěpánek! Federera přelstil skvělým lobem, pak hledal stroj času

Sehrál jeden ze svých letošních nejlepších zápasů v singlu, ani to mu však postup do čtvrtfinále tenisového turnaje v Dubaji nezajistilo. Radek Štěpánek se rval se švýcarskou legendou Rogerem Federerem a v zápase plném napínavých okamžiků několikrát předvedl, že stále patří mezi světovou extratřídu. Ve třetím setu Štěpánek svého soupeře převezl krásným lobem, kterému předcházel obětavý skok po míčku rybičkou. Publikum vybuchlo nadšením.

Štěpánkův báječný lob v utkání s Rogerem Federerem.

 
Článek

Český reprezentant Federera pořádně potrápil. Dvaatřicetiletý Štěpánek ve vzájemném souboji poprvé po pěti letech vyhrál set a na kurtu hýřil sebevědomím. I díky této tenisové parádě se v rozhodující třetí sadě dostal do vedení 2:0, jenže nadějně rozehraný set nakonec po sérii třech ztracených servisů v řadě ztratil.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„Může někdo vymyslet stroj času?" uvedl Štěpánek na svém Twitteru po zápase. Svůj příspěvek ještě doplnil momentkou z utkání, kdy měl za stavu 2:0 v rozhodující sadě výhodu a mohl získat třetí game. Jenže to se mu nepodařilo. „Bohužel v tom je krása tenisu - stačí chvilka, aby se všechno otočilo. Moc mě ty neproměněné šance mrzí," dodal osmačtyřicátý hráč světa.

Také Federer svého protivníka po zápase jen chválil. „Radek hrál opravdu skvělý tenis. Dokázal mě zatlačit a využít mých chyb. Byl to nesmírně těžký zápas a jsem opravdu šťastný, že jsem prošel do dalšího kola," tvrdil Federer, který v Dubaji figuruje jako čtvrtý nasazený tenista.

Švýcar na štědře dotovaném podniku už dnes odpoledne změří síly s dalším českým tenistou Lukášem Rosolem.

Reklama

Související témata: