Hlavní obsah

Spálená záda od sluníčka? To ne, jen špatně aplikovaný krém, vyvrací posměšky Berdych

Dubaj

Na vítězné vlně se veze od semifinálové porážky na Australian Open český tenista Tomáš Berdych. Po titulu v Rotterdamu už se probil i do semifinále v Dubaji. Ve dvou setech si poradil i se světovou desítkou Jo-Wilfriedem Tsongou. Na začátku utkání mu však vedle Tsongy byla velkým soupeřem i popálená záda.

Foto: Saleh Salem, Reuters

Český tenista Tomáš Berdych na turnaji v Dubaji.

Článek

Berdych si hned na začátku duelu vyžádal ošetření. Přivolaný zdravotník mu vyhrnul triko a na záda začal aplikovat krém. Bylo evidentní, že kůže na zádech českého tenisty je evidentně hodně opálená. „Spálená záda. To je tak, když si vezmete na turnaj s sebou přítelkyni," poznamenali na adresu problémů českého tenisty i komentátoři přímého přenosu.

Sám Berdych však jejich teze po utkání vyvracel. „Nejde o spálená záda, ale o špatnou aplikaci krému," poznamenal s hořkým humorem šestý hráč světa. „Neočekával jsem, že umřu na spálení. První čtyři gamy jsem byl ale v jednom ohni - ne na kurtu, ale na mých zádech. Jsem moc rád, že mi lékař pomohl a že jsem to přežil," ulevilo se českému reprezentantovi.

Kožní peeling na kurtu?

Posměšnou poznámku na adresu Berdychových problémů si neodpustil v jinak pochvalném komentáři na specializovaném serveru tennis.com ani známý glosátor Peter Bodo.

„Jediný moment, kdy byl Berdych trochu mimo, přišel, když si vyžádal ošetření něčeho, co se později ukázalo být spálenou kůží od sluníčka. Když už si ani nesmíte nechávat na kurtu ošetřovat křeče, můžete opravdu očekávat, že vám někdo udělá na dvorci kožní peeling?", rýpl si komentátor.

Kuriózní potíže by snad neměly rodákovi z Valašakého Meziříčí komplikovat semifinálový boj proti Němci Philippu Kohlschreiberovi, nad nímž Berdych vyhrál sedm z dosavadních osmi vzájemných dueleů na okruhu ATP.

Kohlschreiber hraje sebevědomě

Naposledy se oba střetli před dvěma roky v Montpellier, kde český reprezentant vyhrál dvakrát 6:4. Berdycha favorizuje i žebříčkové postavení, které má o dvacet míst lepší než soupeř.

„Statistiky jsou jedna věc, ale zápas vždy začíná od nuly. Viděl jsem tady Philippa hrát a vedl si velmi dobře. Je velmi agresivní a sebevědomý," všiml si Berdych, jenž má za sebou sérii deseti výher v řadě.

Pokud by postoupil do finále, zahraje si s lepším z dvojice Novak Djokovič, Roger Federer. Semifinálový zápas mezi Berdychem a Kohlschreiberem, který začíná ve 14 hodin, můžete sledovat v podrobné on-line reportáži na Sport.cz.

Reklama

Související témata:
Spálená