Hlavní obsah

Djokovič - Murray 6:3, 7:6Djokovič porazil ve slavné Madison Square Garden Murrayho. Spolu dělali skopičiny

Srb Novak Djokovič porazil v rámci pondělních oslav Světového dne tenisu Brita Andyho Murrayho v exhibici 6:3 a 7:6. Newyorský zápas vedle tradičních skopičin a legrácek nabídl i výměny hodné grandslamového finále.

Foto: Mike Segar, Reuters

Andy Murray (vlevo) a Novak Djokovič v New Yorku.

Článek

Djokovič je oblíbený tenisový bavič a Murray s ním v slavné Madison Square Garden držel krok. Skotský svěřenec Ivana Lendla například po dobíhání míče přeběhl na soupeřovu polovinu kurtu a zastavil se až o televizní kameru. Srb k němu hned přiběhl a masíroval mu nohu. Murray si pak po vítězném míči plácl s fanouškem.

"Tahle hala dýchá sportovní a kulturní historií. Je to jedna z nejpůsobivějších a nejvýraznějších hal na světě," řekl bývalý první hráč světa Djokovič. "Možná tady už nikdy nebudeme hrát, takže jsme si to chtěli pořádně užít," řekl Murray.

Při jedné výměně stran oba vytáhli z tašky mobilní telefony a fotili se u sítě. O další pauze zveřejnili své snímky na sociálních sítích. Nechyběly efektní údery mezi nohama, zahrál si podavač a Djokovič na chvilku vyzval místo sebe ke hře Francouzku Marion Bartoliovou, vítězku Wimbledonu, která ukončila kariéru.

Oba tenisté ale divákům předvedli i skvělé dlouhé výměny. Oba ukázali skvělou kondici a doběhli nespočet míčů, které se mnohým už zdály ztracené.

Předehrou duelu Djokoviče s Murraym byl souboj bratrských párů ve čtyřhře. Mike a Bob Bryanovi zdolali Johna a Patricka McEnroeovy 8:3.

Reklama

Související témata: