Hlavní obsah

Můj nejhorší zápas roku, zoufal si Berdych po nečekaném vyřazení v Indian Wells

Indian Wells

Po skvěle rozjeté sezóně ozdobené účastí v semifinále grandslamového Australian Open a titulem z Rotterdamu přišel nečekaný výpadek. Tenista Tomáš Berdych na prestižním turnaji v Indian Wells záhy skončil, hned v prvním utkání podlehl Španělovi Robertu Bautistovi Agutovi 6:4, 2:6 a 4:6. „Byl to můj nejhorší zápas roku,“ prohlásil později Berdych smutně v interview na oficiální stránce turnaje.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Berdych v Indian Wells překvapivě skončil hned ve druhém kole, když nestačil na Španěla Roberta Bautistu Aguta.

Článek

Vyřazení hned v úvodním vystoupení na turnaji série ATP World Tour Masters 1000? Něco podobného se rodákovi z Valašského Meziříčí přihodilo naposledy před dlouhými pěti lety, co prohrál v Montrealu s Němcem Philippem Kohlschreiberem.

Berdych, který v Indian Wells obhajoval 360 bodů za semifinále z loňského roku, si navíc prohrou s 53. hráčem světa ve druhém kole navíc řádně zkomplikoval možný útok na čtvrtou příčku žebříčku ATP, již zatím hájí další Španěl David Ferrer. Naopak, v pořadí s největší pravděpodobností klesne možná až na sedmé místo.

„Byl to těžký soupeř, a hrál opravdu skvěle. Já zase všechno udělal od základu špatně, tohle byl můj jednoznačně nejhorší zápas v tomto roce. Všude jsem byl pozdě, míče jsem netrefoval čistě. Tím to bylo," shrnul později Berdych. V utkání dohromady pětkrát ztratil servis a dopustil se 49 nevynucených chyb.

Už v úvodní sadě prohrával český favorit 2:4, čtyřmi gamy v řadě však vývoj otočil a první set získal. V dalším dějství ale při podání znovu dvakrát zaváhal, jednou dokonce bez zisku fiftýnu. V rozhodující sadě Berdych znovu pustil protivníka do vedení 2:0. Brejk vzal sice soupeři zpět, když srovnal na 4:4, ale koncovka patřila soupeři.

Bautista Agut duel doservíroval, po dvou hodinách a 23 minutách se postaral o vyřazení nasazené čtyřky turnaje a vzájemnou bilanci upravil na 2:1 ve svůj prospěch. V dalším kole ho čeká Fin Jarkko Nieminen.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články