Hlavní obsah

Murray - Veselý 6:7, 6:4, 6:4Veselý trápil Murrayho, senzace nebyla daleko

Aktualizováno

Tenisový talent Jiří Veselý nedotáhl ve 3. kole turnaje Masters v Indian Wells slibně rozehraný zápas s Andym Murraym z Británie a wimbledonskému vítězi podlehl 7:6, 4:6 a 4:6. V boji o postup do osmifinále neuspěla ani Karolína Plíšková, kterou zdolala turnajová jednička Li Na z Číny 6:3 a 6:4.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Jiří Veselý hodně potrápil Andyho Murrayho.

Článek

Dvacetiletý Veselý v Kalifornii absolvoval první turnaj série Masters v kariéře a poprvé v životě nastoupil proti hráči z top ten světového žebříčku. V duelu s Murraym nebyl daleko od senzace - v prvním setu se oklepal ze špatného startu a ze stavu 0:3 ho dotáhl do tie breaku, který ovládl 7:2.

Obě následující sady zahájil 77. hráč světa ziskem Murrayho podání, ale pokaždé se mu stala osudnou osmá hra. Za stavu 4:3 ani jednou nedokázal brejk potvrdit a prohrál následující tři gamy a tím i sety.

O svou životní výhru bojoval svěřenec daviscupového kapitána Jaroslava Navrátila až do posledního míčku, za stavu 4:5 ve třetím setu odvrátil dva mečboly, ale ten třetí už jeho favorizovaný soupeř proměnil. Po Lukáši Rosolovi tak pátý nasazený Murray ve třech setech porazil druhého českého hráče za sebou.

Murray: Až si zvykne, bude ještě lepší

"Nebyl to moc pohledný zápas, oba jsme měli problém potvrdit brejk. On dobře využíval úhly, rozehrával výměny a má nebezpečný tvrdý levácký servis. Když zlepší voleje, tak bude moci využívat i hru servis - volej. Hraje prvním rokem na okruhu a až si zvykne, bude určitě ještě lepší a nebezpečný," řekl Murray.

V téměř tříhodinovém utkání, jež přineslo na mužský tenis netypicky vysoký počet 14 ztracených podání, přišel Veselý o svůj servis osmkrát a udělal 11 dvojchyb. Indian Wells nicméně opouští s vylepšením osobního maxima, neboť poprvé na turnaji ATP přešel přes druhé kolo.

Plíšková v prvním vzájemném utkání dokázala vzít světové dvojce a šampiónce Australian Open Li Na v každé sadě jednou servis. Sama si ho však prohrála v obou setech dvakrát a po hodině a 22 minutách odešla 71. hráčka světového žebříčku poražena.

Tenisový turnaj v Indian Wells (USA, tvrdý povrch):
Muži (dotace 6 169 040 dolarů):
Dvouhra - 3. kolo:
Murray (5-Brit.) - Veselý (ČR) 6:7 (2:7), 6:4, 6:4
Federer (7-Švýc.) - Tursunov (27-Rus.) 7:6 (9:7), 7:6 (7:2)
Ženy (dotace 5 946 740 dolarů):
Dvouhra - 3. kolo:
Li Na (1-Čína) - Karolína Plíšková (ČR) 6:3, 6:4
Wozniaková (Kan.) - Pavljučenkovová (21-Rus.) 6:1, 6:7 (3:7), 6:0
Čtyřhra - 2. kolo:
Peschkevá, Srebotniková (4-ČR/Slovin.) - Erakovicová, Martičová (N. Zél./Chorv.) 7:6 (7:1), 6:2
Hradecká, Čeng Ťie (8-ČR/Čína) - Duševinová, Lučičová-Baroniová (Rus./Chorv.) 6:3, 7:5

Reklama

Související témata: