Hlavní obsah

Vzestup tenistky Halepové pokračuje, bude už pátá na světě

Indian Wells

Hvězda rumunské tenistky Simony Halepová dál stoupá. Po postupu do čtvrtfinále turnaje v Indian Wells má jistotu, že se posune na páté místo světového žebříčku a stane se nejlépe postavenou Rumunkou v pořadí WTA v historii.

Foto: Jayne Kamin-oncea, Reuters

Rumunská tenistka Simona Halepová.

Článek

"Znamená to pro mě opravdu hodně," řekla Halepová. "Ale mým cílem je grandslamové vítězství, pak se možná stanu nejlepší Rumunkou," uvedla dvaadvacetiletá hráčka, která se jako třetí rumunská tenistka dostala do první desítky. Před ní to dokázaly její současná manažerka Virginia Ruziciová, někdejší světová osmička, a Irina Spirleaová, která to dotáhla až na sedmé místo.

Maximem Halepové na grandslamu je letošní čtvrtfinále na Australian Open. Ještě musí přidat, aby napodobila Ruziciovou, která vyhrála antukové French Open v roce 1978 a je jedinou rumunskou granslamovou vítězkou v ženské dvouhře.

Již šestiletou pomoc právě Ruziciové, která kdysi inspirovala i Richarda Williamse, aby začaly jeho dcery Serena a Venus hrát tenis, si Halepová nemůže vynachválit. "Jsem šťastná, že ji mám po svém boku. Bude tam do konce mé kariéry," řekla.

V Rumunsku se stala celebritou

Rumunku trénuje od ledna Wim Fissette, mimo jiné bývalý kouč světové jedničky Kim Clijstersové z Belgie. Pokouší se rozvinout její herní styl založený na výměnách od základní čáry, kterými se snaží diktovat tempo. V posledním roce a třech měsících se jí to daří náramně - loni vyhrála šest turnajů a letos přidala v Dauhá sedmý titul.

"Nejdůležitější je cítit se na kurtu dobře a nestresovat se," řekla Halepová. "Když je napětí příliš velké, tělo se nemůže hýbat a z toho plynou špatné údery. Proto se snažím každý zápas užívat, nemyslet na výsledek a hra je lepší."

Halepová, která si před pěti lety nechala zmenšit kvůli tenisu příliš velká ňadra, se za poslední rok stala doma celebritou. V Rumunsku ji lidi poznávají všude, kam přijde. "Dokonce i na parkovišti. Neměla jsem místo, ale najednou někdo přišel a řekl, že můžu zastavit přímo před hotelem. Byla jsem překvapená," řekla.

Po osmifinálové výhře v Indian Wells mluvila Halepová o sobě a přiznala, že ráda nakupuje. "Sluneční brýle, boty, oblečení. Jako každá jiná. Ale nic moc drahého, musím šetřit, proto pracujeme, že," usmála se Rumunka.

Reklama

Související témata:
  5 : 4 Macháč - Ruusuvuori 5 : 4 probíhá Živě
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík