Hlavní obsah

Teď musí pomoct Lendl. Murray po vyřazení uznal, že sebevědomí je fuč

Indian Wells

Už s českým talentem Jiřím Veselým měl hodně namále, ale palbě kanadského bombarďáka Milose Raonice už wimbledonský šampión Andy Murray podlehl a turnaj v Indian Wells tak opouští hodně nespokojený už po čtvrtém kole. Vrcholná forma britského tenisty je zkrátka pryč a návrat na dřívější pozice nebude po nedávné operaci zad vůbec jednoduchý.

Foto: Jayne Kamin-Oncea, USA TODAY Sports, Reuters

Andy Murray v utkání s Milosem Raonicem.

Článek

Se světovou jedenáctkou Raonicem sváděl Murray více než dvouhodinovou bitvu, v níž nakonec podlehl 4:6, 7:5, 6:3. Zarážející je především způsob, jakým prohrál rozhodující set.

Na jeho začátku sice soupeře brejknul, ale pak sám prohrál čtyři gamy v řadě. „Jsem obrovsky zklamaný z toho, jak jsem hrál zejména poslední čtvrthodinu zápasu, to bylo opravdu slabé. Kazil jsem jednoduché míče," sypal si popel na hlavu.

Pro kolaps v klíčové koncovce zápasu měl Murray také hned jasné vysvětlení. „Důvodem asi je nedostatek sebevědomí. Není jinak žádné jiné vysvětlení pro to, abych kazil základní tenisové údery, které alespoň doufám normálně zahraji v devětadevadesáti ze sta případů. Všechny tyhle údery mě ale najednou opustily," postěžoval si.

Bolesti ho už netrápí

Krach v kalifornské poušti ale není pro šestadvacetiletého Skota zase takovou novinkou. V Indian Wells vyhořel už v letech 2011 a 2012, letos se zde trápil i s českými reprezentanty Lukášem Rosolem a Jiřím Veselým, kteří jsou žebříčkově daleko za ním.

Ani pátý turnaj po operaci pro něj neskončil nijak pronikavým úspěchem. Není tedy divu, že se v Británii množí spekulace, že bolesti zad jejich reprezentanta ani po chirurgickém zákroku zcela neodezněly. Sám hráč však jiný důvod než chybějící sebevědomí pro své slabší výsledky odmítá.

„Už se po zápasech nesvíjím v bolestech, jsem zcela zdravý a připravený na těžká utkání. Možná jen zkrátka dělám špatná rozhodnutí v některých situacích," vysvětloval.

Na příštím turnaji série Masters v Miami Murray obhajuje titul a pochopitelně i tisíc bodů za loňskou výhru. A pokud se nechce propadat žebříčkem, musí už zabrat. Na Floridě už také znovu spojí síly s koučem Ivanem Lendlem, jenž s ním v Indian Wells nebyl, a zdá se, že bude mít se svým svěřencem před dalším turnajem hodně práce.

„Miami je samozřejmě místo, které dobře znám a hodně tam trénuji. V příštích dnech se musím zamyslet nad několika věcmi. Doufám, že mi to pomůže, abych na příštím turnaji zahrál lépe," dodal Murray.

Obhájí Andy Murray titul v Miami?
Ano
10,4 %
Ne
89,6 %
Celkem hlasovalo 2229 čtenářů.

Reklama