Hlavní obsah

Federer - Anderson 7:5, 6:1Federer pomstil Wawrinku a je v Indian Wells v semifinále

Indian Wells

Bývalý první hráč světa Roger Federer ani ve čtvrtém zápase na tenisovém turnaji v Indian Wells neztratil set a po vítězství nad dvoumetrovým Jihoafričanem Kevinem Andersonem je v semifinále. Sedmý nasazený Švýcar ve čtvrtek vyhrál 7:5, 6:1 a čeká ho Ukrajinec Alexandr Dolgopolov, jenž vyřadil už několik favoritů včetně světové jedničky Španěla Rafaela Nadala.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Roger Federer v utkání s Kevinem Andersonem v Indian Wells.

Článek

Federer usiluje v Indian Wells o pátý titul a už nyní má jistotu, že se ve světovém žebříčku posune z osmého místa na páté, kde byl naposledy před půl rokem. Dostane se tak před Tomáše Berdycha, jenž vypadl už ve druhém kole a neobhájil body za loňské semifinále.

S Andersonem se Federer přetahoval do stavu 5:6 v prvním setu, pak grandslamový rekordman sebral soupeři čistou hrou poprvé v zápase servis. Druhý set už byl jasnou záležitostí a Federer pomstil kamaráda a svého deblového partnera Stanislase Wawrinku, jenž v předchozím kole na Andersonovi ztroskotal.

"První set byl hrozně důležitý, pak se mi hned povedl brejk. Double brejk už byl bonus a od té chvíle to bylo v podstatě doma," řekl Federer. Dolgopolov získal další cenný skalp vítězstvím nad turnajovou desítkou Kanaďanem Milosem Raonicem 6:3, 6:4 a ve světovém žebříčku si v pondělí polepší na 23. místo.

Ženská dvouhra na podniku přezdívaném pátý grandslam už zná všechny semifinalistky. Nechybí mezi nimi světová dvojka Číňanka Li Na, jež v repríze finále letošního Australian Open přehrála opět Slovenku Dominiku Cibulkovou. Tentokrát až po dvouapůlhodinové bitvě 6:3, 4:6, 6:3.

O finále se pokusí Číňanku připravit Italka Flavia Pennettaová, která přemohla Sloane Stephensovou z USA i nepříjemný vítr. "To bylo hrozné. Pro nás obě," řekla Pennettaová. "Jsem ráda, že to mám za sebou, z ničeho nic začalo ve třetím setu hrozně foukat," dodala.

Do finále čtyřhry neprošla Lucie Hradecká s Číňankou Čeng Ťie, v rozhodující sadě podlehly Caře Blackové se Saniou Mirzaovou 7:10.

Tenisový turnaj mužů a žen v Indian Wells (USA, tvrdý povrch):
Muži (dotace 6,169.040 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (7-Švýc.) - Anderson (17-JAR) 7:5, 6:1.
Djokovič (2-Srb.) - Benneteau (Fr.) 6:1, 6:3.
Ženy (dotace 5,946.740 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Pennettaová (20-It.) - Stephensová (17-USA) 6:4, 5:7, 6:4.
Semifinálové dvojice: Li Na (1-Čína) - Pennettaová
Halepová (6-Rum.) - A. Radwaňská (2-Pol.).
Čtyřhra - semifinále:
Blacková, Mirzaová (5-Zimb./Indie) - Hradecká, Čeng Ťie (8-ČR/Čína) 6:4, 3:6, 10:7.
Vyhraje Roger Federer turnaj v Indian Wells?
Ano
73,4 %
Ne
26,6 %
Celkem hlasovalo 1284 čtenářů.

Reklama