Hlavní obsah

Lendl prohrál v Charlotte s McEnroem a deset minut se hádal

Tenista Ivan Lendl prohrál ve finále turnaje veteránů americké série PowerShares v Charlotte s Johnem McEnroem 6:7 a v tie breaku 5:7. V rozhodující zkrácené hře čekali diváci po jednom míči na pokračování deset minut, výjimečně se ale hádal Lendl a nikoli vyhlášený bouřlivák McEnroe.

Foto: Sport.cz

Ivan Lendl (vpravo) v diskuzi se svým svěřencem Andym Murrayem

Článek

Lendl odvrátil za stavu 4:5 při svém podání tři Američanovy mečboly a dostal zápas do tie breaku. Ve zkrácené hře český rodák vedl 4:3 a McEnroe trefil eso. Lendl ovšem viděl aut a hádal se s hlavním rozhodčím Danem Locontem deset minut. Sudí Lendlovi za zdržování udělil i trestný bod, který později vzal zpět a zase se hrálo.

McEnroe o nečekané pauze na druhé straně dvorce pochodoval sem a tam. Fotil se s fanoušky v předních řadách a dobře se bavil. "Užíval jsem si to. Teď už vím, jak to vypadá, když se hádá někdo jiný," smál se.

V dohrávce tie-breaku udělal Lendl tři chyby z bekhendu a prohrál. McEnroe, který v semifinále zdola Jimmyho Connorse, získal v sérii čtvrtý titul. Lendla na okruhu veteránů PowerShares pro hráče nad 30 let porazil pošesté ze sedmi zápasů.

Lendl, který začátkem března oslavil 54. narozeniny, v semifinále zdolal Australana Pata Cashe 7:6. V tie breaku dokázal odvrátit pět mečbolů a vyhrát 9:7.

Reklama