Hlavní obsah

Nadal je v Římě krok od letošního pátého turnajového triumfu

ŘÍM

Španělskému tenistovi Rafaelu Nadalovi chybí na antuce v Římě už jen jedna výhra k zisku pátého letošního turnajového triumfu na okruhu ATP. Pátý nasazený hráč porazil v sobotním španělském semifinále Davida Ferrera ve třech setech a ve finále se utká s Argentincem Guillermem Coriou.

Článek

Devatenáctiletý Nadal prohrál stejně jako ve čtvrtfinále s Radkem Štěpánkem první set, porážku 4:6 však dokázal Ferrerovi stejným poměrem oplatit. V rozhodující sadě ještě za stavu 5:4 nevyužil dva mečboly, pak ale znovu vzal svému krajanovi podání a po téměř dvou a půl hodinách se radoval z výhry 7:5. Nadal tak protáhl po triumfech v Monte Carlu a Barceloně svou vítěznou šňůru na šestnáct zápasů.

Právě porážku z finále podniku v monackém knížectví se pokusí Nadalovi oplatit Coria, jenž v druhém semifinále vyřadil po setech 7:5 a 7:6 amerického veterána Andreho Agassiho. Z vyrovnaného průběhu utkání vybočil tie-break druhého setu, který argentinský finalista loňského French Open vyhrál bez ztráty míčku.

Emilie Loitová loňský titul na turnaji v Rabatu neobhájí. Francouzská tenistka prohrála v semifinále ve dvou setech s druhou nasazenou Nurií Llagosteraovou-Vivesovou ze Španělska, která se v neděli utká o titul s Číňankou Čeng Ťie.

Chuť si Loitová spravila alespoň ve čtyřhře, kde získala titul s českou tenistkou Barborou Strýcovou. Ve finále porazily španělskou dvojici Lourdes Dominguezová-Linová, Nuria Llagosteraová-Vivesová po setech 3:6, 7:6 a 7:5.

ŘÍM
Dvouhra - semifinále:
Nadal (5-Šp.) - Ferrer (Šp.) 4:6, 6:4, 7:5, Coria (9-Arg.) - Agassi (6-USA) 7:5, 7:6 (7:0).
RABAT
Dvouhra - semifinále:
Čeng Ťie (6-Čína) - Li Na (1-Čína) 3:3 skreč, Llagosteraová-Vivesová (2-Šp.) - Loitová (Fr.) 6:4, 6:1.
Čtyřhra - finále:
Loitová, Strýcová (Fr./ČR) - Dominguezová-Linová, Llagosteraová-Vivesová (Šp.) 3:6, 7:6 (7:4), 7:5.

Reklama