Hlavní obsah

Kvitová: Nečekala jsem, že Ivanovičové nadělím dva kanáry

Česká tenistka Petra Kvitová si na štědře dotovaném turnaji v Miami dnes poprvé v kariéře zahraje čtvrtfinále (duel začíná v 18:00, on-line sledujte na Sport.cz). Půjde do něj s pořádnou dávkou sebevědomí, které si zvýšila při pondělní výhře nad Anou Ivanovičovou. Srbce sice Kvitová v prvním setu podlehla 3:6, pak ale někdejší světové jedničce nadělila dva kanáry. Česká tenistka neskrývala po utkání překvapení, teď už ale vyhlíží duel s Marií Šarapovovou.

Foto: Profimedia.cz

Česká tenistka Petra Kvitová během zápasu se Srbkou Anou Ivanovičovou.

Článek

„Začala jsem trochu zvolna, v prvním setu jsem dělala spoustu chyb, lehkých chyb. Moc se nehrálo a Ana byla na koni," řekla Kvitová na oficiálních stránkách turnaje, na kterém si ženy rozdělí téměř pět a půl miliónu dolarů.

Proměna přišla před druhou sadou. Kvitová poslechla rady svého trenéra Davida Kotyzy, tolik neriskovala a na kurtu najednou dominovala. „Po první sadě jsem se snažila trošku změnit hru, tolik jsem neriskovala. Chtěla jsem dostat víc míčků do kurtu, aby se trochu víc hrálo a abych viděla, co soupeřka zahraje," prozradila česká hráčka.

„Myslím, že když jsem v druhém setu udělala ten první brejk, tak to Ivanovičovou trochu položilo, naopak já jsem se dostala do psychické výhody. Pak jsem se snažila v tom tempu zůstat," dodala.

Sama Kvitová nicméně po zápase přiznala, že tak zdrcující výsledek, jakým je pro Srbku skóre dvakrát 0:6 v druhém i rozhodujícím setu, ji překvapil. „Nečekala jsem, že pak budu tak efektivní. Bylo to pro mě velké překvapení," tvrdila česká jednička.

Do finále není daleko

Teprve čtyřiadvacetiletá Kvitová věří, že na svůj výkon naváže i dnes proti Rusce Šarapovové. „V Miami jsem poprvé ve čtvrtfinále, nikdy jsem tady takový výsledek neuhrála a jsem za to pochopitelně šťastná. Je to velký turnaj a já doufám, že to ještě nekončí," prohlásila.

Se Šarapovovou má česká jednička negativní bilanci vzájemných duelů 2:4, naposledy se však obě střetly už před dvěma lety. A dnešní zápas bude podle Kvitové hodně vyrovnaný. „S Mariou jsme už několikrát hrály, obě se dobře známe a víme, co ta druhá hraje. Asi se moc nepřekvapíme. Ona do toho chodí stejně jako já, hraje agresivně, a myslím, že z obou stran to bude podobná hra. Těším se na to, do finále už tady není daleko," dodala Kvitová.

Postoupí Petra Kvitová v Miami přes Rusku Šarapovovou do semifinále?
Ano
52,2 %
Ne
47,8 %
Celkem hlasovalo 5290 čtenářů.

Reklama