Hlavní obsah

Skvělý Berdych prahne v Miami po finále. S Nadalem chce ukončit černou sérii proher

Miami

Tenista Tomáš Berdych je na turnaji Masters v Miami k nezastavení. Recept na něj nenašel ve čtvrtfinále ani ve výborné formě hrající Ukrajinec Alexandr Dolgopolov. Česká jednička znovu neztratila ani set a po zápase měla dvojnásobnou radost. Díky triumfu bude od pondělí znovu světovou pětkou. "Samozřejmě, má to velkou hodnotu. Kvůli tomu hrajete tenis," těšil Berdycha žebříčkový posun.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Český tenista Tomáš Berdych se raduje z výhry nad Ukrajincem Alexandrem Dolgopolovem.

Článek

Dolgopolov v posledních týdnech překvapuje tenisový svět. V Indian Wells si poradil se světovou jedničkou Rafaelem Nadalem, v Miami si zase vyšlápl na letošního šampióna Australian Open Stanislase Wawrinku. Na rodáka z Valašského Meziříčí však nevyzrál ani na čtvrtý pokus, byť protivníka potrápil.

"Alex ukázal, že je schopen zničit velká jména. Byl to velmi obtížný soupeř. Těžko se proti němu hledá rytmus. Bylo navíc docela větrno, tak to bylo ještě složitější," uvedl Berdych po utkání na webu ATP Tour.

Český hráč je na šestém turnaji sezóny počtvrté v semifinále. Jeho příštím soupeřem bude favorizovaný Nadal. Duel se světovou jedničkou, která ve čtvrtfinále udolala ve třech setech Kanaďana Milose Raonice, je pro něj velkou výzvou. Se Španělem už šestnáctkrát po sobě prohrál a černou sérii prahne přerušit.

"O Rafovi se toho moc říkat nemusí. Je to jeden z nejlepších tenistů světa a hraje opět výborně. Je třeba se s tím zkusit porvat," řekl Berdych.

Poslední vzájemný souboj obou borců se uskutečnil v listopadu loňského roku na Turnaji mistrů. Berdych Nadalovi vzdoroval, nakonec ale padl ve třech setech 4:6, 6:1 a 3:6.

Postoupí Tomáš Berdych přes Rafaela Nadala do finále turnaje v Miami?
Ano
54,5 %
Ne
45,5 %
Celkem hlasovalo 10553 čtenářů.

Reklama

Související témata: