Hlavní obsah

VIDEO: Rosol? Štěpánek? Před bojem s Japonci je na tom nejlépe Veselý, daviscupové parťáky v nohejbálku obral o 30 dolarů

Aktualizováno

Kéž by jim to o víkendu šlo alespoň tak dobře jako na dnešním tréninku. Čeští tenisté pilují formu na nadcházející čtvrtfinálový souboj Davisova poháru v japonském Tokiu a kromě tvrdé dřiny s raketou v ruce si najdou i potřebný čas na odreagování a zábavu. V úterý se bavili nohejbalem, který šel nejlépe mladíkovi Jiřímu Veselému. Ten své parťáky obral o třicet dolarů.

Čeští tenisté si na kurtu v Tokiu zahráli nohejbal.Video: Czech Davis Cup Team

 
Článek

Daviscupový tým je v zemi vycházejícího slunce kompletní, po dlouhé době se však musí obejít bez své opory Tomáše Berdycha, který v zaslouženém volnu ladí formu tak, aby v dohledné době získal titul na grandslamovém turnaji.

Na dobré náladě to však svěřencům nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila neubralo. Čeští tenisté v Tokiu tvrdě dřou, aby byli na domácí hráče co nejlépe nachystaní. „Zatím všechno probíhá podle představ," uvedl na facebookovém profilu nejmladší český reprezentant Jiří Veselý.

Ten si při úterním tréninku dokonce stihl něco málo přivydělat. „Dneska jsme si dali debla v nohejbalu, každý s každým. Trochu jsme mákli," pochlubil se Veselý s tím, že v každé hře bylo v banku deset dolarů. „Skončil jsem plus třicet. Asi rozhodla má výška a dlouhé nohy," smál se skoro dvoumetrový český talent.

Veselý se v reprezentaci ještě před rokem ve Švýcarsku rozkoukával, a i když v Davis Cupu ještě nezvítězil, každé zkušenosti si nesmírně váží. „Každý Davis Cup se cítím líp a líp, pokaždé si to užívám, a co se týká herní pohody, teď jsem na tom asi nejlíp. Věřím, že do pátku budeme v co nejlepší formě a Japonce porazíme," dodal Veselý.

Nastoupí Nišikori?

Z Tokia má zatím velmi dobré dojmy. „Aréna je tu krásná, asi pro 10 tisíc diváků. Kurt je příjemný, na ten povrch jsme navíc zvyklí už z Ameriky a všem se nám tu hraje velmi dobře. Myslím, že to ukážeme i o víkendu," dodal Jiří Veselý.

První čtvrtfinálové souboje svedou čeští tenisté v Japonsku kvůli časovému posunu už v pátek od 6 hodin SELČ. Obhájci salátové mísy zatím stále netuší, jestli proti nim bude stát japonská jednička Kei Nišikori. Osmnáctý hráč světa si na turnaji v Miami zranil třísla a nenastoupil k semifinále. V Tokiu zatím netrénoval.

Postoupí čeští tenisté v Tokiu do semifinále Davis Cupu?
Ano
92,1 %
Ne
7,9 %
Celkem hlasovalo 23363 čtenářů.

Reklama

Související témata: