Hlavní obsah

Postupové šance vzrostly! Nišikori v Davis Cupu nenastoupí, čeští tenisté jsou v Tokiu favority

Aktualizováno

Japonští tenisté nastoupí do čtvrtfinále Davisova poháru proti České republice výrazně oslabeni. Kvůli zraněnému levému tříslu budou na kurtu postrádat osmnáctého hráče světa Keie Nišikoriho. Tým Jaroslava Navrátila se v Tokiu musí obejít bez Tomáše Berdycha, přesto je trojice Lukáš Rosol, Radek Štěpánek a Jiří Veselý nyní v duelu favoritem.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Japonský tenista Kei Nišikori na turnaji v Miami.

Článek

Kapitán Navrátil o neúčasti Nišikoriho.

Šance na účast v semifinále tak pro český celek vzrostly, což si dobře uvědomuje i kapitán Navrátil.

"Je to příjemná zpráva, protože je to pro Japonce opravdu oslabení. Máme větší šance tady uspět. Na druhou stranu je to pro nás také zavazující, protože jsme se tím pádem stali favority, nejen žebříčkově ale i co se týče zkušeností," uvedl na facebooku českého daviscupového týmu Navrátil.

Čtyřiadvacetiletý Nišikori byl ve výtečné formě. Minulý týden na turnaji Masters v Miami dokráčel až do semifinále, kde právě kvůli tříslu vzdal zápas proti Novaku Djokovičovi. V osmifinále si přitom dokázal poradit se Španělem Davidem Ferrerem a poté i s někdejší světovou jedničkou Švýcarem Rogerem Federerem.

"Jsem velice zklamaný. Moc jsem chtěl hrát, ale nejde to, protože to pořád bolí," řekl Nišikori, který byl v prvním kole Davisova poháru strůjcem výhry nad Kanadou a premiérového postupu Japonska do čtvrtfinále. "O to víc mě mrzí, že nemůžu hrát," dodal.

V Davis Cupu se rozdíly srovnávají, varuje Navrátil

Japonci už dalšího hráče v první stovce nemají. Druhý singlista Go Soeda figuruje na žebříčku ATP až na 134. místě. V nominaci je také Tacuma Ito, jemuž patří 146. příčka a Jasutaka Učijama (268.). Narychlo byl poprvé do daviscupového výběru povolán Taro Daniel (190.).

"Možností, koho postavit, teď moc nemají. Myslím si, že v pátek zasáhnou do hry Soeda a Ito. Jsou to typičtí betonáři, výborně fyzicky disponovaní. Mají výborné nohy, ale je to prakticky hra ze základní čáry, mají krátké nápřahy. Jsou to tenisté, kteří hrají víceméně jen na challengerech," připomněl Navrátil, který však zároveň brzdí předčasný optimismus.

"V Davis Cupu se rozdíly srovnávají. Je to specifická soutěž. Navíc Japonci nemají proti vítězovi Davis Cupu co ztratit. Věřím ale, že tři body budeme mít po zápase my," doplnil.

Pořadí zápasů se bude losovat ve čtvrtek. Úvodní dvouhry jsou na programu v pátek 4. dubna.

Postoupí čeští tenisté v Tokiu do semifinále Davis Cupu?
Ano
92,1 %
Ne
7,9 %
Celkem hlasovalo 23363 čtenářů.

Reklama

Související témata: