Hlavní obsah

Safinová vyřadila v Praze i Benešovou

PRAHA

Dinara Safinová je na tenisovém turnaji ECM Prague Open nad síly českých hráček. Nejvýše nasazená Ruska porazila ve čtvrtfinále Ivetu Benešovou 6:1, 6:4 a vyřadila již třetí domácí tenistku za sebou. Před Benešovou vystavila v pavouku dvouhry stop Libuši Průšové a Michaele Paštikové. "Pardon," omlouvala se Safinová naoko fanouškům, že nenechává české hráčky vyhrávat.

Článek

Safinová měla od začátku zápas ve své režii a předváděla, že dokázala při společném tréninku řadu věcí odkoukat od svého slavnějšího bratra Marata. Na tvrdé podání a silové údery umístěné přesně na čáry Benešová jen marně hledala recept a na kurtu působila spíše bezradným dojmem.

První set ztratila Benešová ani ne za hodinu, jediný game vybojovala až za stavu 0:5. Ve druhé sadě už se soupeřkou přece jen srovnala síly, ale na vítězství to nestačilo a po prohře 4:6 pro ni dvouhra na Prague Open skončila.

Šanci na vítězství navíc v podvečer ztratila i ve čtyřhře, kterou hraje shodou okolností společně se Safinovou. V semifinále nestačily na  Barboru Strýcovou  a Jelenu Kostaničovou po setech 6:7 a 2:6.

Ondráškové se doma daří

První semifinalistkou Prague Open se krátce po poledni stala Zuzana Ondrášková. Pětadvacetiletá česká hráčka porazila ve dvou setech Marianu Diazovou-Olivaovou z Argentiny, ačkoliv především v prvním setu se hodně nadřela. Ačkoliv vedla už 4:1, soupeřka dokázala zvrátit stav až na 5:4 v její prospěch. Pak se ale Ondrášková ještě vzchopila, srovnala a dovedla set k vítězství 7:5.

"Začátek mi moc nevyšel, dělala jsem hodně zbytečných chyb," přiznala Ondrášková po zápase. "Ve druhém setu už jsem se chytila a díky zlepšené hře nakonec postoupila," dodala tenistka, která druhý set vyhrála 6:2 a poprvé v kariéře se na okruhu WTA probojovala do semifinále.

"Je to asi můj největší úspěch, vedle vítězství v Bordeaux před dvěma lety. To byl ale turnaj nižší kategorie," zářila Ondrášková, jenž je momentálně ve světovém žebříčku na 98. místě. "Doma se mi většinou daří. Dokáže mě vyhecovat, když mi lidi fandí," řekla novinářům tenistka, kterou v semifinále čeká souboj s další českou hráčkou Klárou Koukalovou.

PRAGUE OPEN
Dvouhra - čtvrtfinále:
Ondrášková (ČR) - Diazová-Olivaová (Arg.) 7:5, 6:2, Safinová (1-Rus.) - Benešová (5-ČR) 6:1, 6:4, Pousová-Tiová (Šp.) - Brandiová (Portor.) 6:3, 6:2.
Čtyřhra - semifinále:
Loitová, Prattová (2-Fr./Austr.) - Blahotová, Hradecká (ČR) 6:4, 6:1, Kostaničová, Strýcová (Chor./ČR) - Benešová, Safinová (1- ČR/Rus.) 7:6 (7:4), 6:2.

Reklama