Hlavní obsah

Wozniacká - Karolína Plíšková 6:7 (3:7), 6:3, 6:3Karolína Plíšková prohrála po boji čtvrtfinále v Monterrey s Wozniackou

Aktualizováno

Karolína Plíšková nestačila na antukovém turnaji v Monterrey na bývalou světovou jedničku Dánku Caroline Wozniackou a vypadla ve dvouhře ve čtvrtfinále. Dvaadvacetiletá česká tenistka prohrála se čtrnáctou hráčkou světa 7:6, 3:6 a 3:6.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Talentovaná česká tenistka Karolína Plíšková.

Článek

Karolína Plíšková se marně snažila Wozniacké oplatit loňskou porážku rovněž ve třech setech v Miami. Semifinále si v Mexiku zahraje alespoň ve čtyřhře, kde tvoří dvojici se třiačtyřicetiletou Japonkou Kimiko Dateovou-Krummovou.

Japonská veteránka navíc pokračuje i v singlu, její semifinálovou soupeřkou bude dvacetiletá Jovana Jakšičová. Wozniacká si zahraje o finále proti další srbské tenistce Aně Ivanovičové.

Semifinále v Charlestonu si zahraje i sedmnáctiletá Bencicová

Ve hře o titul z antukového turnaje v Charlestonu zůstala nečekaná čtveřice tenistek. Po brzkém konci světové jedničky Sereny Williamsové z USA i dalších favoritek jsou v semifinále teprve sedmnáctiletá Švýcarka Belinda Bencicová, až 140. hráčka žebříčku, nebo nenasazená Slovenka Jana Čepelová.

Bencicovou, jež včetně kvalifikace vyhrála už šestý zápas, čeká premiérové semifinále. Po vyřazení třetí nasazené Italky Sary Erraniové může v Charlestonu navázat na dřívější úspěchy krajanek Martiny Hingisové, Patty Schnyderové či Stefanie Vögeleové.

„Sledovala jsem je i tenhle turnaj a vím, že tady dosáhly velkých věcí. Jsem moc ráda, že se to teď povedlo i mně," řekla Švýcarka se slovenskými kořeny. Čepelová zase ovládla nečekaně a suverénně slovenský souboj se zkušenější Danielou Hantuchovou 6:2 a 6:1.

Druhou dvojici tvoří turnajová šestka a semifinalistka Australian Open Eugenie Bouchardová z Kanady a přemožitelka Lucie Šafářové, 14. nasazená Němka Andrea Petkovicová.

Tenisový turnaj žen v Monterrey (antuka, dotace 500 tisíc dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Wozniacká (3-Dán.) - Karolína Plíšková (ČR) 6:7 (3:7), 6:3, 6:3
Ivanovičová (2-Srb.) - Rybáriková (6-SR) 6:1, 0:6, 6:2
Dateová-Krummová (Jap.) - Puigová (8-Portor.) 6:4, 6:7 (3:7), 6:4
Jakšičová (Srb.) - Boserupová (USA) 6:3, 6:0
Semifinálové dvojice:
Dateová-Krummová - Jakšičová
Wozniacká - Ivanovičová
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Dateová-Krummová, Karolína Plíšková (4-Jap./ČR) - Sanchezová, Vandewegheová (USA) 7:6 (7:5), 6:3.
Tenisový turnaj žen v Charlestonu v USA (antuka, dotace 710 tisíc dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Bencicová (Švýc.) - Erraniová (3-It.) 4:6, 6:2, 6:1
Čepelová (SR) - Hantuchová (12-SR) 6:2, 6:1
Semifinálové dvojice:
Čepelová - Bencicová
Petkovicová (14-Něm.) - Bouchardová (6-Kan.)

Reklama

Související témata: