Hlavní obsah

Ondrášková vyzve ve finále Prague Open Safinovou

PRAHA

Česká tenistka Zuzana Ondrášková vyzve ve finále turnaje Prague Open na Štvanici nejvýše nasazenou Rusku Dinaru Safinovou. Ondrášková postoupila do svého prvního finále na okruhu WTA po výhře nad Klárou Koukalovou, Safinová dnes vyřadila hráčku z kvalifikace Lauru Pousovou-Tiovou ze Španělska.

Článek

Ondrášková v semifinále poměrně hladce vyřadila Koukalovou dvakrát 6:2, když jí vyšla sázka na pestrou hru. Ve výměnách od základní čáry se snažila střídat vysoké míče s nižšími a měnit rytmus. Koukalová hrála razantněji a tlačila soupeřku do úzkých, ale jednadvacetkrát zkazila míč jen z forhendu. "Mydlí do toho, ale dělá v pohybu i více chyb. Mně se dařilo, držela jsem míč ve hře a dělala jsem jí velké problémy," řekla Ondrášková.

Na začátku druhého setu se zdálo, že by Koukalová mohla zápas zdramatizovat. Vedla 2:0, ale pak prohrála šest her po sobě. "Ona nezkazila míč a dala snad dvacet lajn, takže to nešlo. Hrála výborně a prakticky jsem neměla co hrát," řekla Koukalová.

Safinová porazila dvacetiletou, 123. hráčku světa Pousovou- Tiovou po setech 4:6, 6:2 a 7:5 až po dvou hodinách a devíti minutách hry. Ondrášková se v neděli pokusí Rusku rozhodit podobně jako Koukalovou. "Musím hrát pestře, ale bude to těžší. Safinová na rozdíl od Koukalové dobře servíruje," řekla Ondrášková.

Na její raketě už na Štvanici skončily bývalá čtvrtá hráčka světa Jelena Dokičová ze Srbska a Černé hory, třetí nasazená Jelena Kostaničová i dvojka Koukalová. Safinová je zase "katem" Češek, cestou do finále vyřadila Libuši Průšovou, Michaelu Paštikovou a turnajovou pětku Ivetu Benešovou.

Hernych v semifinále challengeru zdolal Belgičana Kristofa Vliegena a Vaněk v třísetovém dramatu porazil Brazilce Flavia Sarettu. "Udělat poslední krok je vždycky nejtěžší, finále bývá nervóznější a hraje se jiný tenis než v předchozích zápasech," uvedl Hernych. "Těžko tipovat, jaké bude finále. Rozhodne, kdo z nás dvou se líp vyspí," cituje Vaňka oficiální internetová stránka turnaje.

PRAGUE OPEN
Ženy
Dvouhra - semifinále:
Ondrášková (ČR) - Koukalová (2-ČR) 6:2, 6:2, Safinová (1- Rus.) - Pousová-Tiová (Šp.) 4:6, 6:2, 7:5.
Muži
Dvouhra - semifinále:
Hernych (2-ČR) - Vliegen (Belg.) 7:6 (7:1), 6:0, Vaněk (7-ČR) - Saretta (Braz.) 6:7 (3:7), 6:1, 6:4.
HAMBURK
Dvouhra - semifinále:
Federer (1-Švýc.) - Davyděnko (15-Rus.) 6:3, 6:4, Gasquet (Fr.) - Ch. Rochus (Bel.) 6:1, 6:1.
ŘÍM
Dvouhra - semifinále:
Schnyderová (8-Švýc.) - Šarapovová (1-Rus.) 3:6, 6:3, 6:1, Mauresmová (2-Fr.) - Zvonarevová (6-Rus.) 6:2, 6:4.

Reklama

Související témata: