Hlavní obsah

To je nádhera. České tenistky zářily v šatech a pózovaly s modely

Ostrava

Nejprve rutinní trénink, pak extáze. České tenistky chystající se v Ostravě na semifinále Fed Cupu si úterý zpestřily tradiční ženskou vášní. Vyrazily do obchodního centra Nová Karolina a v prodejně partnera reprezentace vybíraly šaty.

České tenistky pózují v šatech.Video: Facebook

 
Článek

„Vezmeme si je na čtvrteční banket a doufáme, že budeme mít úspěch," usmívala se Petra Kvitová, která oblečení vybírala společně s Lucií Šafářovou, Andreou Hlaváčkou a Klárou Koukalovou. „Na dnešek jsme se vážně moc těšily a znovu to bylo fajn," rozplývaly se české reprezentantky.

Nehrající kapitán Petr Pála má před víkendovým semifinálovým utkáním s Itálií logicky plnou hlavu starostí. Italky jsou v žebříčku týmů první, nejprestižnější soutěž ženských družstev vyhrály za posledních osm let čtyřikrát. „Překvapilo mě, jak snadno ve čtvrtfinále zvítězily 3:1 ve Spojených státech, i když v sestavě jim chyběly tři nejlepší hráčky. Přitom se hrálo na tvrdém povrchu," vykládal Pála.

V Ostravě bude v italském družstvu chybět v poslední době nejlepší hráčka Flavia Pennettaová. „Určitá ztráta to je, protože ona je výborná i na tvrdém povrchu, letos v březnu vyhrála turnaj v Indian Wells. Nepochybně by v Ostravě byla nejnebezpečnější soupeřkou, ale nemyslím, že při její absenci nám spadne vítězství do klína. Zatím nevím, koho italský kapitán nasadí do dvouher. Varianty jsou různé, stejně jako v našem týmu," uvedl Pála.

Ve vzájemných česko-italských soubojích platí pravidlo, že vítězství slaví domácí tým. „Byl bych rád, kdyby tradice pokračovala," pousmál se kapitán českého družstva. „S určitostí lze říct, že my nechceme hrát u nich na antuce a Italky v Česku na tvrdém povrchu," usmál se Pála, který má z prvních dvou tréninkových dnů v Ostravě dobrý pocit. „Všechno funguje, jak má, nálada je dobrá. Věřím, že vydrží až do nedělního večera. Tréninky ukazují, že holky jsou ve slušné formě. Ta je ale vždy nejdůležitější na konci fedcupového týdne."

Postoupí české tenistky přes Itálii do finále Fed Cupu?
Ano
86,1 %
Ne
13,9 %
Celkem hlasovalo 13614 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Kosťuková - Vondroušová 1 : 0 probíhá Živě
20240420T17 : 15:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová