Hlavní obsah

Šafářová - Erraniová 6:4, 6:1Šafářová získala první bod tenistek v semifinále Fed Cupu

Tenistka Lucie Šafářová porazila na úvod semifinále Fed Cupu italskou jedničku Saru Erraniovou 6:4, 6:1 a zajistila tak českému týmu vedení 1:0 na zápasy. Ke druhému duelu nastoupí v Ostravě domácí jednička Petra Kvitová a hrát bude s Camilou Giorgiovou, která dostala přednost před Robertou Vinciovou.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Lucie Šafářová se raduje z výhry nad Italkou Erraniovou.

Článek

Šafářová vstoupila do utkání skvěle a čistou hrou vzala Italce servis, ale pak se po chybách trošku trápila a prohrávala 1:3. Trpělivě a přitom razantně se snažila dobývat obrannou tvrz jménem Erraniová a s postupem času byla stále úspěšnější. Navíc využívala slaboučké druhé podání Italky, z kterého posílala vítězné returny.

Od půlky prvního setu si Šafářová pomáhala i servisem, držela si bezpečně podání, hrála agresivně a měla zápas pod kontrolou. První set získala za čtyřicet minut a ve druhém od stavu 0:1 vyhrála šest her v řadě a jistě duel ukončila.

Češky a Italky posledních pět let soutěži družstev vládnou. Tým okolo Kvitové vyhrál v letech 2011 a 2012, Italky triumfovaly v letech 2009, 2010 a loni.

Postupující družstvo se v listopadovém finále střetne s vítězem utkání mezi Austrálií a Německem, přičemž Němky vedou po sobotě 2:0 na zápasy.

Semifinále tenisového Fed Cupu v Ostravě (ČEZ arena, tvrdý povrch):
ČR - Itálie 1:0 po úvodní dvouhře
Šafářová - Erraniová 6:4, 6:1

Reklama